Om bloggen

Teknikens Värld älskar motorsport och när det vankas nya säsong med Formel 1, Formel E, IndyCar, Carrera Cup och Supercupen blir vi extra exalterade.

Även inför årets säsong lägger vi ribban högt när vi bevakar försäsongstesterna samt fortsätter med analyser under hela 2022 års säsong, analyser som saknar motstycke i Sverige. Grand Prix-helgerna är de heta perioderna men det bloggas även mellan tävlingarna. Vi gör det tillsammans med ingen mindre än Janne Blomqvist som bloggar direkt från där det händer och som levererar skarpsynta analyser direkt efter träning, kval och tävling. Dessutom har bloggen även fått in erfarne Scott Mitchell som under flera år har bevakat bland annat Formel 1 för Autosport.

Försäsongstesterna är en grymt intressant upptakt inför säsongen, för det är under dessa veckor som vi får reda på vad teamen, förarna och bilarna har att komma med innan första startuppställningen. Vi kör vidare i samma spår som vi introducerade 2019, nämligen att bloggen har breddat sitt utbud, från enbart Formel 1 till hela fem olika motorsportserier (utöver redan nämnda Formel 1 bevakar bloggen även Formel E, IndyCar, Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Mobil1 Supercup).

Med Jannes och Scotts hjälp kommer vi närmare händelsernas centrum än någon annan svensk media och detta kommer att förmedlas oavkortat genom bloggen. Vem är snabbast och varför, hur jobbar de olika bilarna med de, framför allt inom F1, så alltid omdiskuterade däcken och går det för Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist, båda i IndyCar?

Om det är någon svensk som kan ta reda på svaren så är det Janne Blomqvist och alla saftiga hemligheter som döljs innanför avspärrningarna kommer att landa mitt i PolePosition-bloggen (tidigare F1-blogg och Racingbloggen). Lägg till det Scott Mitchells insyn i det hela, så har du här Sveriges vassaste motorsportblogg.

Låt motorsportsäsong 2022 börja!