Inte en, utan två Indycarförare till start på Mantorp!

Felix Rosenqvist kör Carrera Cup-finalen på Mantorp

Felix Rosenqvist kör Carrera Cup-finalen på Mantorp

Vilken (h)julafton det blir för alla svenska racingfans under Porsche Carrera Cup Scandinavias finalhelg på Mantorp. Att Marcus Ericsson gör ett inhopp har vi vetat ett tag men nu är det klart att även Felix Rosenqvist dyker upp på Mantorp i månadskiftet september/oktober. En riktig fullträff av Porsche Sverige och Carrera Cup Scandinavia att lyckas få bägge svenskarna i Indycar att komma hem och köra finalen.

– Vi är otroligt stolta över att få välkomna Felix Rosenqvist tillbaka till Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Raine Wermelin, direktör, Porsche Sverige. Felix har med sina gästspel blivit ett populärt inslag i Porsche Carrera Cup. Att ha honom på startlinjen på Mantorp, tillsammans med Marcus Ericsson, gör att mästerskapsfinalen kryddas med en duell mellan två av våra internationellt mest framgångsrika racerförare någonsin. Det kommer bli något alldeles extra!

Helt galet när man tänker efter att två av de fyra främsta i årets Indy 500 är svenskar och nu dessutom kommer hem och tävlar på hemmaplan. Som jag skrev igår om Marcus inhopp, en unik möjlighet att se våra största stjärnor köra på en svensk bana mot varandra vare sig du väljer att göra det på plats på Mantorp eller vid TV:n på Viaplay. Kanske är detta att denna duo kommer hem och kör det största som skett inom svensk motorsport på hemmaplan sen vi hade Formel 1 på Anderstorp i slutet på 70-talet

Jag räknar kallt med en rejäl prestigefight mellan Ericsson och Rosenqvist på banan där man får säga att Felix är favorit. Dels har Felix Rosenqvist gjort inhopp tidigare i Porsche Carrera Cup Scandinavia, senast vid finalen 2021 men även 2017 då han gjorde två inhopp på Ring Knutstorp och Anderstorp och vann 3 av 4 race han körde. Felix har också betydligt mer erfarenhet av GT-bil rent allmänt och bör ha lite lättare att känna sig hemma. För Marcus Ericsson är det debut i en GT-bil, det som möjligen kan jämna ut det hela en aning är att modellen man kör i år (992 Cup) är ny för dem båda.

– Jag ser verkligen fram mot att få tävla hemma i Sverige igen, säger Felix Rosenqvist. Startfältet i Porsche Carrera Cup är starkare än någonsin och det ska bli kul att möta Marcus i ett helt annat sammanhang än på Indycar-banorna.