Storslam för Ola Nilsson i Norge öppnar för spännande avslutning i PCCS…

Ola Nilsson tog en trippel i Norge och såg till att mästerskapsfighten i allra högsta grad lever inför finalen

Ola Nilsson tog en trippel i Norge och såg till att mästerskapsfighten i allra högsta grad lever inför finalen på Mantorp

Näst sista helgen i Porsche Carrera Cup Scandinavia blev en stor triumf för Malmöföraren Ola Nilsson. Med vinst i samtliga tre race under helgen på norska Rudskogen seglade han upp som en kandidat till årets titel med enbart 13 poäng fram till dittills omöjliga Lukas Sundahl inför finalhelgen på Mantorp den 30/9-1/10.

Ola Nilsson, som bestämde sig för att göra comeback på racerbanorna till den här säsongen, har hela året varit snabb men inte riktig fått med sig resultaten som motsvarat farten på banan,  denna helg kom dock den riktiga fullträffen.

– Vi har plockat poäng stadigt under säsongen men inte haft de riktiga topparna. Så det var perfekt timing att ta det här.

Det hela grundlades i kvalet där han dominerade och tog hand om pole position i alla tre racen

– Från första ruta fick jag till två bra starter och en lite sämre, men lyckades komma igenom första kurvan som etta i alla tre race.

Det var starten i race tre som inte blev perfekt och Lukas Sundahl utmanade med en attack på insidan som dock inte höll hela vägen med tämligen tuff defensiv körning från Nilssons sida som Sundahl inte var helt nöjd med efteråt men som domarna inte hade några synpunkter på.

Mästerskapsledande Lukas Sundahl var av förklarliga skäl inte lika nöjd med helgen i Norge som slutade med placeringarna 2:a, 4:a och 3:a, med Sundahlmått mätt ganska beskedliga resultat. Lukas Sundahl är som bekant inte helt ovan med att köra om mästerskapet och vet vad han behöver göra för att hålla undan men hade gärna sett att ledningen varit något större än vad den nu är. En finalhelg är ändå en finalhelg med allt vad detta innebär i form av nerver och kanske även väder, inte helt ovanligt med låg temperatur och kanske även regn framme i månadsskiftet september/oktober.

Alla resultat från Rudskogen hittar du här

Mästerskapstabell inför finalen

Marcus Ericsson gör ett inhopp i Porsche carrera Cup under finalhelgen på Mantorp

Marcus Ericsson gör ett inhopp i Porsche carrera Cup under finalhelgen på Mantorp

Jag tror personligen det kan bli en episk helg på Mantorp, inte minst p g a resultatet i Norge men också för att årets Indy 500-vinnare bestämt sig för att göra ett inhopp. Marcus Ericsson ska alltså för första gången tävla i en GT-bil, dessutom premiärtävla på hemmaplan och som grädde på moset blir det en brödrafight mellan Marcus och lillebror Hampus som alla dagar i vecka blir sevärd. Jag vet att Marcus Ericsson väldigt mycket ser fram mot att tävla i Porsche Carrera Cup, förhoppningsvis inför en storpublik längs Mantorps banslinga. Det är ju faktiskt ett smått unikt tillfälle att se Marcus tävla på hemmaplan och kanske även få en kort pratstund med honom och såklart också en bild tillsammans med en av våra två världsstjärnor i Indycar.