Svenskt tillbaka på Supercup-gridden…

Tre svenskar i startfältet på Zandvoort i Mobil 1 Porsche Supercup

Tre svenskar i startfältet på Zandvoort i Mobil 1 Porsche Supercup

Nytt race för Mobil 1 Porsche Supercup i helgen och samtidigt dags för några av de svenska förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia att visa upp sig igen. Senast var det på Red Bull Ring där Hampus Ericsson och Pontus Fredriksson fanns med på startlinjen. Det blev ingen succé resultatmässigt men ändå oerhört värdefullt att få den internationella erfarenheten i ett av världen starkaste enhetsmästerskap.

På Zandvoort i helgen är Edvin och Pontus tillbaka men denna gång i sällskap med fyrfaldige mästaren i PCCS, Lukas Sundahl. Ska bli kul och se vad Sundahl har att ge i starkast möjliga startfält, Sveriges i särklass snabbaste Porsche-förare hör hemma på den här nivån. För Sundahl är det blott andra gången han mäter sig med den internationella eliten och han gör det denna gång representerande Fragus Motorsport men får med sig egen raceingenjör han normalt har i Kågered Racing och Carrera Cup Scandinavia.

Fyrfaldige mästaren i Porsche Carrera Cup Scandinavia gör ett spännande inhopp på Zandvoort

Fyrfaldige mästaren i Porsche Carrera Cup Scandinavia gör ett spännande inhopp på Zandvoort

Jag tycker personligen det ska bli väldigt spännande och se vad Lukas har att ge i detta inhopp. Är man fyrfaldig mästare på hemmaplan finns absolut kapaciteten att vara topp 10 men samtidigt är det svårt att direkt vara på samma nivå med förare som kört detta stentuffa mästerskap i många säsonger med team som vet exakt hur de behöver köra bilen. Det är tufft för ett svensk team med begränsad erfarenhet av både banan och den nya 992 modellen att kunna vara på nivån med de etablerade Supercupteamen.

Att det inte blivit mer körning utomlands för Lukas Sundahl är lite synd med tanke på hur bra han är men samtidigt får man ha respekt för om en satsning är svår att få till. Kanske kan ett sånt här inhopp tända lågan så att han börjar titta på något mer varaktigt på den här nivån. Jag är helt säker på att Lukas Sundahl ganska snabbt skulle kunna tillhöra det övre skiktet i startfältet.

Låt oss hoppas på ett bra inhopp för samtliga tre svenska förare denna helg, du ser racet på söndag med start kl 12.00 på Viaplay eller V Sport Motor.