Marcus Ericsson kör Carrera Cup-finalen på Mantorp!

Marcus Ericsson Porsche Carrera Cup Scandinavia

Finalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park om en månad får finfint besök. Svenska IndyCar-föraren Marcus Ericsson kommer hem för att tävla mot bland annat brorsan Hampus som med två tävlingar kvar ligger trea i sammandraget. Kul!

– 2022 har varit det mest framgångsrika året i min racingkarriär, säger Marcus Ericsson. Det är jättekul att kunna avsluta denna otroliga säsong, med bl.a. segern i Indy 500, inför svensk publik på hemmaplan och som gästförare i SM-finalen. En jättefin möjlighet för mig att få tacka alla fans för deras otroliga stöd som jag fått.

Nu är det ju långt ifrån att bara komma hem och köra från den svenska eliten som är erkänt snabb i den här typen av bil vilket Marcus såklart är medveten om

– Jag hoppas såklart hänga med fartmässigt, särskilt som jag får chansen att köra mot min lillebror Hampus, fortsätter Ericsson. Jag följer mästerskapet och vet att nivån på startfältet håller hög klass så det blir tufft. Det här är mitt första race i en GT-bil och det finns mycket att lära. Bilen har mindre downforce än en Indycar, den är tyngre och har svansmotor. Det blir garanterat spännande

Marcus har som bekant två tävlingar kvar i USA. Först är det Portland kommande helg och sen Monterey helgen efter. Han ligger fyra i förarmästerskapet och har 17 poäng upp till Will Power som ligger etta. En dröm är förstås att komma hem till Sverige o tävla som nykorad mästare i Indycar.

Att få se årets Indy 500 vinnare på hemmaplan är stort tycker jag och en rejäl fjäder i hatten till Porsche Carrera Cup Scandinavia som fått till detta.

– Att ha den regerande mästaren från Indy 500 i startfältet under säsongsfinalen av Porsche Carrera Cup Scandinavia är självfallet helt unikt, säger Raine Wermelin, Direktör, Porsche Sverige. Det här blir en fantastisk chans för alla som älskar racing att få se Marcus Ericsson i sitt livs form tävla under SM-finalen. Att Marcus väljer att köra hos oss är ärofyllt och vi skickar ett stort tack till Chip Ganassi Racing som möjliggör detta exotiska gästspel.