Max Verstappen världsmästare!

Max Verstappen världsmästare Red Bull Formel 1 Abu Dhabi 2021

Efter ett högdramatiskt avslut på Abu Dhabis Grand Prix står det klart att nederländaren Max Verstappen är Formel 1-världsmästare 2021.Lewis Hamilton såg ut att rulla mot ännu en titel i och med att han under de senaste racen gått om Verstappen i totalen samt att han ledde årets sista GP. Med några varv kvar var avståndet fram till Hamilton för stort, men så plötsligt kraschade Williams Nicholas Latifi och säkerhetsbilen kom ut. Med ett varv kvar av hela säsongen lämnade säkerhetsbilen banan och Max Verstappen på fräscha där fick då chans att passera Hamiton.

Max Verstappen världsmästare Red Bull Formel 1 Abu Dhabi 2021

Max Verstappen korsade mållinjen i Abu Dhabi först, drygt två sekunder före Lewis Hamilton, vilket inte bara betyder att Verstappen plockade sin första F1-titel, det var också Red Bull Racings första titel sedan Sebastian Vettel, slutade elva idag, vann mästerskapet 2013.