F1-kalendern 2022 med nytt Grand Prix i Miami

Formel 1 Italiens Grand Prix 2021

Än återstår det en hel del av årets F1-säsong, men redan nu riktas blickarna mot nästa säsong. F1-organisationen har i dagarna släppt nästa års F1-kalender som innehåller rekordmånga tävlingar – 23 stycken.
Som vi ser i kalendern nedan saknas återigen Kinas Grand Prix. Anledningen är coronapandemin som för tredje året i rad utesluter F1-tävlingen på kinesisk mark. F1-organisationen meddelar dock att Kina ska införas i kalendern så fort förhållandena tillåter det.

Formel 1-bana Miami Grand Prix Florida USA 2022

Ny tävling är den i Miami, Florida. Det blir USA:s andra F1-Grand Prix vid sidan om den i Austin som avgörs under hösten. Miamis Grand Prix avgörs under våren som årets femte tävling. Bansträckningen ses på bilden ovan.

Det är inte första gången som det tävlas i Formel 1 i Florida. Senast det begav sig var på Sebring International Raceway i Sebring, då under namnet Grand Prix of the United States. Året var 1959.