Ingen Rosenqvist på Road America – Kevin Magnussen ersätter

Kevin Magnussen, här under sitt besök på IMS och Indy500, ersätter Felix Rosenqvist kommande helg

Kevin Magnussen, här under sitt besök på IMS och Indy500, ersätter Felix Rosenqvist kommande helg

Inte mycket vila för Indycarförarna som efter dubbelrace i Detroit nu ska ta sig an Road America och REV Group Grand Prix. Elkhart Lake som banan också kallas är en av de mest populära på kalendern och något helt annat än Detroits ojämna stadsbana. Marcus Ericsson gjorde jämförelsen med SPA, ute på vischan med stora nivåskillnader bestående av 14 kurvor fördelat över det 6,2 km långa varvet.

Tyvärr blir det ingen start för en av vinnarna från förra året på denna bana. Felix Rosenqvist tvingas vila även denna helg efter sin svåra krasch i Detroit, ersätter gör danske Kevin Magnussen. Normalt skulle nog Arrow Mclaren kört vidare med Oliver Askew som hoppade in i race 2 i Detroit men han var redan upptagen som ersättare till Rinus Veekay som brutit nyckelbenet i en cykelolycka han var med om häromdagen.

Kevin Magnussen uttryckte sig väldigt positivt om Indycar när han besökte Indy500 och alla tror att Magnussen med största sannolikhet återfinns i mästerskapet full tid redan 2022. Jag tror inte det tog lång tid för Kevin att bestämma sig när väl frågan kom även om han är fullt på det klara med vilken utmaning det kommer bli. Bra också av Chip Ganassi att släppa Kevin till ett team som faktiskt kör Chevrolet när de själva använder Honda men det visar att alla ser till helheten här, perfekt med ytterligare en ex F1-förare på gridden.

Vidare måste man ju vara förhoppningsfull när det gäller Marcus Ericssons chanser i helgen. Ericsson kommer med grymt självförtroende till en bana som han var P4 på förra året. Road America bör också vara något lättare att få till kvalet på, kräver en helt annan typ av körning som passar Marcus naturliga körstil bättre. Q2 borde vara möjligt och får han till sina varv borde inte Q3 vara långt borta heller, vi såg ju på Barber i premiären att det är möjligt.

Tiderna i helgen är: (med reservation för sena ändringar från NBC/Indycar)

Lördag träning 17.10 – Kval 20.30 V Sport Motor och Viaplay

Söndag Race 18.00 V Sport Motor, V Sport Extra och Viaplay

Blogginlägget postades i IndyCar.