Klassiska färger på Alpine A521

Alpine A521

Renault F1 Team är historia, numera heter det franska gänget Alpine F1 Team, där ingen mindre än Fernando Alonso gör comeback efter att ha provat på bland annat IndyCar, Le Mans och Dakarrallyt under de senaste åren.

Som stallkamrat har han Esteban Ocon som slutade totaltolva förra året.

Att stallet har bytt namn beror på att Renault-koncernen har fått ny vd i form av Luca de Meo. Ett av hans uppdrag är att få fart på sportbilstillverkaren Alpine och precis som i fallet med Aston Martin är F1-mästerskapet ett optimalt skyltfönster.

Bilen, Alpine A521, är i grunden Renault RS20-bilen från ifjol men med en del smärre justeringar. Största förändringen är så klart färgerna – från gulsvart till blått, rött och vitt. Frankrike tänker du på, och visst har du rätt, men den som har koll på Alpine och märkets motorsporthistoria tänker förstås på just Alpine under exempelvis Le Mans på 1960-talet.