Hamilton förlänger med Mercedes…

Lewis Hamilton kör vidare med Mercedes 2021

Lewis Hamilton kör vidare med Mercedes 2021

Då kan vi alla sluta spekulera kring den 7-faldige världsmästarens framtid, Lewis Hamilton och Mercedes meddelar idag att de är överens om en fortsättning. Kontraktet verkar dock bara vara för en ytterligare säsong, åtminstone som pressreleasen formulerats. Vidare har båda parter kommit överens om att starta en “joint charitable foundation, which will have the mission of supporting greater diversity and inclusion in all its forms in motorsport”. Just detta ämne, att sporten ska bli mer jämlik, ligger som bekant Lewis Hamilton varmt om hjärtat och har säkert varit en stark drivkraft för honom i den kontraktsförhandling som nu är över.

Ett år till i Formel 1 med Mercedes ger nu Lewis Hamilton en bra möjlighet, sett till Mercedes snabbhet under 2020, att säkra en åttonde titel som han då skulle vara ensam om i F1-historien. Ett rekord som, om han klarar det, såklart blir oerhört svårt att slå. Å andra sida sa vi alla samma sak när Michael Schumacher säkrade sin sjunde titel 2004 och nu, 17 år senare, är vi kanske där.

Generellt är det kul att Lewis Hamilton fortsätter. Det är verkligen en ynnest för alla fans att få möjlighet att följa en sådan otroligt framgångsrik karriär och skulle det bli en åttonde titel i år så får vi alla verkligen vara med om när F1-historia skrivs.

En annan reflektion är att det inte känns som att Lewis Hamilton fått fullt ut som han velat. Min gissning är att Mercedes vill att Lewis ska köra någon säsong med Russell vilket Hamilton sannolikt inte är lika sugen på. Det kan ju vara anledningen till att det, som det verkar, bara blir ett 1-års kontrakt. Detta kan även vara en livilina för Valtteri Bottas att hänga kvar i Mercedes om vi ponerar att det är Russell som tar över efter Lewis