F1-premiären framflyttad

Australiens Grand Prix 2019

Formel 1-säsongen 2020 blev inte riktigt som tänkt i och med att ett virus tog sitt grepp om världen. Nu visar det sig att säsong 2021 också justeras. Säsongspremiären var tänkt att gå av stapeln i Melbourne söndagen den 21 mars, men så blir det inte. F1-organisationen meddelade tidigare i dag att Australiens Grand Prix 2021 flyttas fram till 21 november.

Säsongspremiären äger i stället rum i Bahrain den 28 mars. Andra datumförändringar har också genomförts för årets säsong, bland annat har klassiska Imola kommit tillbaka i kalendern med race den 18 april samtidigt som Kinas GP skjuts på framtiden utan att något datum är klart.

Det kan komma att ske fler förändringar i F1-kalendern, beroende på hur det går i världen med bekämpningen av coronaviruset och covid-19.