Sergio Perez klar för Red Bull…

Sergio Perez blir Max Verstappens teamkamrat i Red Bull nästa säsong

Sergio Perez blir Max Verstappens teamkamrat i Red Bull nästa säsong

Valet föll alltså på Sergio Perez att bli Max Verstappens teamkamrat i Red Bull nästa säsong. Alexander Albon blir kvar med teamet i rollen som reserv/test-förare vilket, som alla numera känner till, är tämligen tillbakadragen roll utan egentligt värde för Albon men han blir åtminstone kvar i organisationen  med lön från teamet.

Att det blir Sergio Perez man väljer är verkligen ingen skräll och sett till rena resultat också ett korrekt beslut. Perez har varit den klart bättre av de två under säsongen och förtjänar verkligen att få möjligheten i ett toppteam igen. Senast Perez hade den möjligheten var 2013 med Mclaren men ett år då bilen långt ifrån var så konkurrenskraftig som den borde varit. Det ska bli väldigt spännande och se vad han kan prestera i en för honom helt ny bil som dessutom är omvittnat svårkörd. Perez inhopp blir en bra värdemätare på både Pierre Gasly och Alexander Albon som förare. Ingen av Perez två föregångare i den bilen har ju lyckats speciellt bra.

Alexander Albon är en bra förare men har tyvärr visat sig inte tillräckligt bra för att ta de steg framåt som teamet hade väntat sig. I ärlighetens namn har Albon aldrig riktigt blomstrat på väg mot Formel 1, det var först andra året i Formel 2 som han började visa lite bättre fart efter att ha fått ta över den plats i DAMS som egentligen var ämnad för Joel Eriksson om ni minns den storyn. Alexander Albon körde fast och kom aldrig ur det hål han hamnat i under 2020. Bristerna har varit för många för att teamet skulle kunna bortse från Sergio Perez, även om jag tror pressen från den Thailändska ägardelen av Red Bull att behålla Albon varit ganska stor.

Finns det någon risk för Sergio Perez att hoppa på körningen med Red Bull? Vad händer om han, precis som Albon och Gasly blivit, krossas resultatmässigt? Den risken finns såklart men jag tror den är relativt liten. Sergio Perez har kvalitéer som är perfekta för körning  i en modern Formel-bil. Hans däckshantering skulle jag säga är topp 3 på gridden och hans racecraft är inte långt därifrån. Det Perez möjligen saknar är den absoluta farten över ett varv vilket naturligtvis är ett litet handikapp men går samtidigt att kompensera för med starkt genomförda race.

Självklart ett tråkigt besked för Alexander Albon att inte få förlängt kontrakt, samtidigt ser jag väldigt mycket fram mot att se Sergio Perez i en toppbil där han förhoppningsvis kn sätta lite press på Max Verstappen och, om det vill sig riktigt väl, se till att Red Bull kan bli en allvarlig utmanare till Mercedes nästa säsong.