Veekay snabbast på Barber…

Marcus Ericsson och 20 andra bilar testade igår på Barber Motorsport park

Marcus Ericsson och 20 andra bilar testade igår på Barber Motorsport Park

Indycar körde igår test på Barber Motorsport Park och inte mindre än 21 bilar var på plats, bl a båda våra svenskar där Felix Rosenqvist fick chansen att känna på Arrow McLarens bil med nr 7 för första gången. Felix själv beskrev det som en fantastisk känsla men att han nog ställdes inför karriärens största utmaning, att köra bilen runt Barber med en spricka i handen. Den minnesgode kommer kanske ihåg att Felix skadade handen under Harvest GP något som ännu inte läkt ordentligt. Gårdagen slutade med två avåkningar, en tidigt under förmiddagen efter bara fyra varv och den andra med ca en timme kvar av testen. Så här skrev Felix själv på Instagram om den första dagen med sitt nya team.

Felix Rosenqvist i sin nya bil

Felix Rosenqvist i sin nya bil

”First day in the #7@arrowmclarensp car today! Car feels amazing – however it was probably the toughest task of my career to drive around @barbermotorpark with a fractured hand – unfortunately I hit the wall and our day was cut short. It’s gonna need some rest the next weeks, so we’re ready for 2021  #OffSeason

Margus Ericsson var självklart också på plats och från CGR:s sida fortsatte fokus på att samla data rent allmänt, detta var trots allt den första riktiga heldagstesten på en vanlig bana man kunnat genomföra under 2020. Förutom detta låg en del fokus också på att hitta en bra setup för kval vilket varit något av ett problem för hela teamet under säsongen. På plats för Chip Ganassi Racing var också nytillskottet, spanjoren Alex Palou, som gjorde en bra insats och som direkt märkte skillnaden av att komma till ett större team.

Jimmie Johnson på plats på Barber för Chip Ganassi Racing foto: Barber Motorsports Park

Jimmie Johnson på plats på Barber för Chip Ganassi Racing
foto: Barber Motorsports Park

Den fjärde bilen hos CGR, Jimmie Johnsons nr 48, testade också och där syns rätt tydligt att det finns en hel del att jobba med innan han kan bli någorlunda konkurrenskraftig. Johnson själv menade att det kommer större delen av kommande säsong innan han kommer vara i närheten av täten där ambitionen är att så snabbt som möjligt vara inom en sekund från de snabbaste. När gårdagens test avslutades var Jimmie Johnson 2,7 sekunder bakom Rinus Veekay som var allra snabbast.

Den regerande mästaren i Formel E, Anotnio Felix da Costa fick igår känna på Indycar för första gången

Den regerande mästaren i Formel E, Anotnio Felix da Costa fick igår känna på Indycar för första gången

Ett annat nytt namn, som testade Indycar för första gången igår, är Antonio Felix da Costa som, enligt vad han själv sagt, tjatat länge på Bobby Rahal om att få göra en test och nu kom äntligen chansen. Felix da Costa gjorde en bra insats och landade dagen P12 7 tiondelar från täten

Hela resultatlistan från testen på Barber ser ni här

20644598-7D88-4724-BE6A-A8CE1B70B2E5

Blogginlägget postades i IndyCar.