Felix Rosenqvist till Arrow Mclaren SP…

Felix Rosenqvist lämnar Chip Ganassi Racing för Arrow Mclaren inför 2021

Felix Rosenqvist lämnar Chip Ganassi Racing för Arrow Mclaren inför 2021

Felix Rosenqvist lämnar Chip Ganassi Racing efter den här säsongen och ansluter till Arrow Mclaren Schmidt Peterson. Inte heller detta besked kommer som någon skräll då informationen ”läckte” ut redan för någon vecka sedan men idag kommer alltså bekräftelsen.

Det som är lite intressant är att Felix nu går motsatt väg mot Marcus Ericsson som inledde sin Indycarkarriär i Schmidt Peterson Motorsport (nuvarande AMSP) och igår förlängde sitt kontrakt med CGR, där Felix startade. Självklart går det inte att jämföra rakt av då AMSP har förändrats en hel del sedan 2019 och nu faktisk är en del av Mclarens organisation med allt vad det innebär.

Jag kan ändå inte komma från tanken att detta byte för Felix Rosenqvist inte är något byte uppåt, snarare åt sidan eller snett neråt. Dock måste påpekas att Arrow Mclaren gjort ett väldigt starkt 2020 med Pato O’ward som slutade P4 i mästerskapet, klart före båda svenskarna. Lite tyngre har det gått för Oliver Askew som Felix nu alltså ersätter. Kan teamet fortsätta utvecklas på samma sätt som i år så finns anledning och tro de kan bli det man haft som ambition ett par år nu, att göra ”the big three” (Andretti, Ganassi och Penske) till ”the big four”.

”Det inte ofta man får chansen att att kombinera två unga etablerade talanger som Pato och Felix” kommenterade Mclaren Racings VD Zak Brown dagens besked ”Jag tror dessa två ger oss en stark föraruppställning och jag ser fram mot vad de kan åstadkomma på banan”

Felix Rosenqvist behöver inte vänta till årets slut med att få köra för Arrow Mclaren, Felix får en första känning på sin nya bil och Chevroletmotorn den 2:a november på Barber Motorsport Park

Som jag redan varit inne på när ryktet om Felix Rosenqvists flytt dök upp så är det främst kul att både Felix och Marcus blir kvar i detta konkurrenskraftiga mästerskap och jag är fast övertygad om att båda kan vinna totalt om allt klaffar.

En ny krönika kommer inom kort med Felix som då med egna ord kan berätta om den senaste tidens händelser som alltså lett till ett teambyte

Blogginlägget postades i IndyCar.