Rosenqvist på väg till Mclaren?

Mediarapporter antyder att Felix Rosenqvist är på väg bort från Chip Ganassi Racing

Mediarapporter antyder att Felix Rosenqvist är på väg bort från Chip Ganassi Racing

De flesta av er har redan läst rapporterna om att Felix Rosenqvist är på väg bort från Chip Ganassi Racing för att istället ta den lediga platsen efter Oliver Askew i Arrow Mclaren SP. Ingen bekräftelse har kommit från något håll, vare sig från Felix eller AMSP men mycket som talar för att uppgifterna stämmer.

Om vi utgår från att flytten blir av så är det till att börja med väldigt kul att Felix Rosenqvist fortsätter i Indycar. När ens kontrakt går ut finns aldrig några garantier och resultatmässigt var det väl inte heller en ”slam dunk” att en fortsättning var given, trolig men inte helt självklar.

Sedan kan man roa sig med att spekulera i varför flytten blir av, det är sannerligen inte självklart att lämna ett team som CGR då de är ett av ”the big three” och istället gå till ett team som har ambitioner att försöka bli ett av ”the big four”. I synnerhet inte när det troligen inte är många år kvar på Scott Dixons karriär med platsen som teamleader ev tillgänglig från 2022, det kändes ju när Felix anslöt till CGR som att han var den tilltänkta efterträdaren till Scott Dixon.

Ekonomi är alltid en komplicerande faktor i motorsport och det kan vara så att Felix management (Stefan Johansson) fått indikationer på att det skulle krävas sponsorstöd för en eventuell fortsättning. Då något sådant troligen inte är aktuellt att börja jaga har man sökt plats på annat håll där förutsättningarna ekonomiskt är bättre, i detta fallet hos Arrow Mclaren SP. Stefan Johansson, Felix Rosenqvists manager, känner Chip Ganassi mycket väl då han även tar hand om Scott Dixons karriär och det känns som att det ska mycket till för att flytta på Felix från ett av de absoluta toppteamen i mästerskapet. Om/när detta blir bekräftat kan vi bara hoppas de tagit rätt beslut.

Så vad händer då i CGR? Bra fråga. Det mesta talar för att Marcus Ericsson blir kvar tillsammans med Scott Dixon som redan är bekräftad. Nascarmästaren Jimmie Johnson kommer sannolikt köra en bil som han delar med någon (Tony Kanaan har nämnts) som tar hand om ovalerna. De senaste indikationerna pekar mot att Chip Ganassi även mönstrar en fjärde bil som i sådant fall då finns ute på marknaden för hugade förarspekulanter. Unge holländaren Rinus Veekay är en av dem som jagar en plats i ett bra team och har dessutom, enligt rapporter, full budget med sig. Veekay vore inget dumt val för Ganassi om de kan komma överens. Rinus har flera gånger den här säsongen visat snabbhet, både på ovaler och vanliga banor, en allround-kunskap som är väldigt nyttig att ha i Indycar.

Blogginlägget postades i IndyCar.