Sundahl säkrar tredje raka på Mantorp?

Lukas Sundahl kan säkra årets mästerskapstitel på Mantorp

Lukas Sundahl kan säkra årets mästerskapstitel på Mantorp

Två helger återstår av Porsche Carrera Cup Scandinavia, denna på Mantorp Park och säsongsavslutningen på Ring Knutstorp om en dryg vecka. Fem race återstår att köra då det återigen är tre race denna helg, precis som på Anderstorp, och två under avslutningen på ”Knutan”.

Lukas Sundahl kommer till Mantorp med en ledning på 51 poäng, har han i morgon drygat ut den ledningen till 55 pinnar eller mer så är det klart, då tar han sin tredje raka mästerskapstitel vilken ingen annan förare hittills klarat av.

- Utgångsläget är bra, det kan jag inte förneka, men fortfarande kan allt hända och jag har inte gått hemma i veckan och förberett någon segerfest, säger Sundahl själv inför helgen på Mantorp

Som alltid klokt att inte ta ut något i förskott men visst är det bara att hålla med, ett bättre utgångsläge går knappast att få. Som det sett ut hittills i år så har han det lilla övertaget på resten av startfältet, undantaget var väl möjligen ett av racen i Fällfors och i Robin Hanssons frånvaro har utmanarna inte direkt blivit fler. Pontus Fredriksson kan, en bra dag, vara ett allvarligt hot och vi har sett ungtupparna Hampus Ericsson, Edvin Hellsten och Hugo Andersson visa gryende form. Fortfarande är dock Sundahl, i mina ögon, den bäste föraren i startfältet och är således en värdig vinnare av mästerskapet när han nu säkrar det vilket jag tar för givet han gör, snarare förr än senare.

En av två gästförare denna helg är Tom Blomqvist som kör i sin pappas färger från 1984

En av två gästförare denna helg är Tom Blomqvist som kör i sin pappas färger från 1984

Just denna helg på Mantorp blir det spännande och se gästförarna Johan Kristoffersson och Tom Blomqvist. Tom, som är son till rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist, kommer närmast från en fin fjärdeplats i 24-timmars på Nürburgring. Blomqvist har även tävlat i Formula E för några av mästerskapets mest framstående team. Johan Kristoffersson behöver nog ingen närmare presentation, alltid stark varje gång han får chansen att hoppa in i PCCS och garanterat snabb denna gång också. 

Lite kul är det också att Porsche valt ett färgschema på Tom Blomqvists bil som ska likna den Audi som pappa Stig vann rally-vm med på 1984.

– Det är en vacker hyllning till min far och till rallysporten under Grupp-B-erans storhetsdagar, säger Tom Blomqvist.

Ni ser hela Porsche Carrera Cup helgen på Viaplay och V Sport Motor, tiderna ser ni nedan

120640070_1017143732083488_3600240769234986654_n