Update inför kvalet till Indy500

Marcus Ericsson går ut först av våra svenskar i kvällen kval till Indy 500

Marcus Ericsson går ut först av våra svenskar i kvällen kval till Indy 500

Ikväll är det alltså dags för kval till säsongens höjdpunkt, Indy 500. Liten uppdatering kring vad som gäller är att man säger att banan är som snabbast mellan 11-12 lokal tid. Marcus Ericsson kommer gå ut runt 12.30-12.45 och Felix Rosenqvist två förare bakom, typ 15 min senare. Ericsson körde sin 4 lap run 12.50 igår och tycker sig ha bra koll på förhållandena vid den tiden på dagen. Men en liten fördel är det för de 10 första kvalförsöken. 

Planen är för de flesta är att göra ett försök, sen in i vanliga kön och eventuellt ett försök till så troligen ingen av våra svenska förare med i direktsändningen som drar igång 21.00, möjligen ett ev andra försök. Gissar dock att NBC kör lite repriser men det kan alltså vara avgjort när NBC:s huvudsändning drar igång, inget vi kan göra något åt.

Målsättning för både Ericsson och Rosenqvist är att vara topp 9 och därmed nya möjligheter i morgon då man kör ”fast nine” om plats 1-9 på gridden. Att missa ”fast nine” är ingen katastrof, är  man är topp 15 finns fortfarande en bra chans i racet men självklart bäst att starta så högt upp som möjligt.

 

Blogginlägget postades i IndyCar.