Tight i täten på Gelleråsen…

Lukas Sundahl snabbast på träningen i Karlskoga

Lukas Sundahl snabbast på träningen i Karlskoga

Ny tävlingshelg för Porsche Carrera Cup, denna gång på Gelleråsen Arena. Ska bli kul och följa den fortsatta kampen i täten av mästerskapet, Robin Hansson tog full pott i Fällfors medan Lukas Sundahl aldrig fick den där riktiga fullträffen och inför helgens race är det delad ledning mellan dessa båda.

Första fria träning visar att vi nog har en riktigt bra kamp på gång med Lukas Sundahl 5 hundardelar före Robin Hansson. Trean i mästerskapet, Pontus Frediksson, ett par tiondelar bakom P3. Lite överraskande var det mastersförarna Christoffer Bergström och Magnus Öhman 4:a och 5:a före Porsche Driver Developmentförarna Hampus Ericsson och Edvin Hellsten.

Just Hellsten har haft en väldigt stark inledning på säsongen efter att ha tagit klivet upp i huvudklassen i år. Redan i Falkenberg visade han bra fart men fick lite av ett genombrott i blötan på Drive Center Arena i Fällfors.

Danskan Christina Nielsen i en av gästbilarna denna helg

Danskan Christina Nielsen i en av gästbilarna denna helg

Gästföraren denna helg är Skotercrossvärldsmästaren Emil Öhman och danska Christina Nielsen, båda en bit ner på fria träningen men som säkert kommer hitta fart ju mer de får köra GT3 Cup-bilen. Öhman är inte helt ovan vid bilkörning men har framförallt kört rallycrossbil och behöver nog få lite varv under bältet innan varvtiderna kommer. Christina Nielsen tävlar till vardags i WeatherTec Sportscar championship, denna säsong för Gear Racing i en Lamborghini Huracan. Christina Nielsen är för övrigt den första kvinnliga föraren att 2017 vinna titeln i WeatherTec SportsCar Championship. Blir kul att följa båda gästförarna på Gelleråsen även om jag inte tror på att de kommer vara med allra längst fram i startfältet.

Sändningarna från PCCS ser du i morgon 11.00 och 14.30, denna helg enbart på Viaplay då det är fullt av både MotoGP och Formel 1 i våra kanaler men helt klart värt att kolla in. Du får förutom bra racing se ett skönt reportage jag gjort med Robin Hansson där jag bl a kör en väldigt avancerad simulator men framför allt fick en skön pratstund med Hansson om vem han är och vilka drömmar han har racingmässigt i framtiden.

Resultat FP Gelleråsen Arena

1 Lukas Sundahl, 1.04,457

2) Robin Hansson, + 0,056

3) Pontus Fredricsson, + 0,208

4) Christoffer Bergström (M), + 0,385

5) Magnus Öhman (M), + 0,460

6) Hampus Ericsson, + 0,591

7) Edvin Hellsten, + 0,614

8) Thomas Karlsson (M), + 0,757

9) Hugo Andersson, + 0,821

10) Carl Philip Bernadotte (M), 0,919

11) Krister Andero (M), + 1,058

12) Patrick Rundquist (A), + 1,937

13) Emil Öhman (G), + 1,963

14) Christina Nielsen (G), + 2,544

15) Hampus Hedin, + 5,120