Valtteri Bottas kör vidare med Mercedes…

Valtteri Bottas klar för en ny säsong tillsammans med Mercedes

Valtteri Bottas klar för en ny säsong tillsammans med Mercedes

Valtteri Bottas har då bekräftats som förare för Mercedes ytterligare en säsong. Verkligen ingen skräll och helt rätt beslut för teamet. Bottas är som jag ser den perfekta kombinationen ihop med Lewis Hamilton, en dröm-lineup för teamet som har en superstar som hela tiden levererar VM-titlar och en perfekt back up som gör ett grymt jobb med att ta tillräckligt med poäng för att Mercedes ska vinna båda titlarna. Kan helt enkelt inte bli bättre från teamets perspektiv.

Jag vet att det är många som vill se Valtteri Bottas utmana Lewis Hamilton om VM-titeln, jag också. Tyvärr kommer det nog inte hända i år heller, Bottas är helt enkelt inte tillräckligt stark för att ta fighten med Hamilton vilket han har gemensamt med större delen av startfältet. Enskilda race kan han absolut vinna men inte i det långa loppet och om jag får gissa så tror jag det passar Mercedes perfekt. För dem är det Hamilton som ska vinna för teamet, det är helt enkelt en bättre story med Lewis Hamilton, tillsammans med Mercedes, som slår den ”Store” Michael Schumacher och alla hans rekord.

Annars racevecka igen. Känns faktiskt lite konstigt med så mycket race tätt på varandra. Inget att klaga på givetvis men omställningen från att göra ingenting till full gas i stort sett varje helg, eller mitt i veckan som i fallet med Porsche Carrera Cup förra veckan, märks i kropp och huvud.

Porscheracen senast kördes i Fällfors utanför Skellefteå, Sveriges i särklass bästa racinganläggning just nu. Den 4,2 km långa banslingan är faktiskt av tämligen hög internationell standard. Självklart ligger den långt ifrån oss sörlänningar men väl värd trippen upp.

Bra fight mellan Robin Hansson (14) Johan Kristoffersson (20)

Bra fight mellan Robin Hansson (14) Johan Kristoffersson (20)

Porscheracen i Fällfors kördes till största delen i regn vilket alltid är knepigt men faktum är att jag var djupt imponerad av hur alla genomförde detta endagsevenemang. Extremt få avåkningar och som jag minns det endast en sammanstötning som skedde i race 2. I övrigt väldigt hög nivå på körningen och racingen. Allra bäst körde gästföraren Johan Kristoffersson som tog hem segern i båda racen knappt före Robin Hansson. Då gästförarna kör utom poängtävlan blev det full pott för Hansson i Fällfors och delad ledning i mästerskapet med regerande mästaren Lukas Sundahl som fick med sig en 2:a och en 6:e plats från årets andra tävlingsevent (höll på att skriva helg men det var ju faktiskt onsdag denna gång).

Den andra gästbilen Fällfors kördes av dansken Jan Mangnussen, pappa till Kevin för den som inte känner till det, en extrem meriterad och erfaren förare som kört i princip allt som finns från Formel 1 till Nascar och allt där emellan. Magnussen hade ingen lätt uppgift, bara en test inför på Falkenberg och dessutom blött gjorde att han inte riktigt kunde matcha de längst fram. Dock tror jag han fick mersmak och nog tittar på att köra hela mästerskapet, kanske redan nästa säsong, det lät så när jag fick chansen att prata med honom. Vi har faktiskt ett reportage klart med Jan Magnussen för våra F1-sändningar som vi tvingats skjuta på, kommer preliminärt att köras ut under Spanienhelgen. Det handlar förstås om Kevin till stor del och hur han som pappa ser på Kevin som förare och hur hans karriär inte är helt olik Jans egen.

Edvin Hellsten fortsatte att övertyga i Fällfors på Drive Center Arena

Edvin Hellsten fortsatte att övertyga i Fällfors på Drive Center Arena

Från Fällfors tar jag också med mig en stark insats från Edvin Hellsten, en av förarna i Porsches förarutvecklingsprogram. Redan under den första helgen i Falkenberg såg man att han tagit stora kliv till i år vilket blev extra tydligt i Fällfors där han fortsatte köra snabbt, denna gång på blött underlag.