Ny kalender för Formel 1 2020…

En ny reviderad kalender för säsongen 2020 börjar ta form

En ny reviderad kalender för säsongen 2020 börjar ta form

Formel 1:s nya kalender för 2020 börjar ta form där teamen, enligt uppgift, nu har informerats om ett schema bestående av 18 race.

Från den ursprungliga kalendern har 10 lopp skjutits upp eller ställts in helt på grund av coronaviruspandemin men F1 hoppas nu att säsongen kan starta i början av juli med två lopp på två veckor på Red Bull Ring i Österrike. Därefter en ledig helg innan man planerar för två race helgerna efter varandra på Silverstone. Om det skulle visa sig att Silverstone inte kan arrangera några race på grund av karantänsreglerna som genomförts av den brittiska regeringen, då finns Tysklands Hockenheim-Ring som en trolig ersättare.

F1 hoppas efter detta kunna genomföra ett lopp i Ungern en vecka senare än ursprungligen planerat och sedan, efter ytterligare en ledig helg, är tanken att köra tre race i rad – Spanien, Belgien och Italien. Det är däremot mycket osannolikt att det blir något nederländskt Grand Prix på Zandvoort där arrangören inte vill genomföra något race utan åskådare och ansluter därmed till Monaco med att inte finnas med alls på 2020-års kalender. När det gäller race utanför Europa blir det troligen inget i varken Kanada eller Singapore. Singapores schemalagda datum övertas troligen av Azerbajdzjan som blir starten på en period med fyra racehelger i rad – Azerbajdzjan, Ryssland, Kina och Japan.

Teamen får sedan en ledig helg innan man åker över Atlanten för tre raka race helger där USA och Mexiko behåller sina från början planerade datum men där Brasiliens GP körs en vecka tidigare. Detta skulle ge ett ledigt datum den 22:a november för Vietnams GP innan säsongen avslutas med Bahrain och Abu Dhabis GP 6:e och 13 december.

Denna högst preliminära kalender kan såklart komma att ändras, men skulle det behövas finns ett reservdatum den 29 november att använda i Bahrain om något tidigare race fallit på bort på vägen.

Så här är ändå tanken att den ”nya” kalendern ska se ut:

Jul 5: Österrike
Jul 12: Österrike
Jul 26: Storbritannien/Tyskland
Aug 2: Storbritannien/Tyskland
Aug 9: Ungern
Aug 23: Spanien
Aug 30: Belgien
Sep 6: Italien
Sep 20: Azerbajdzjan
Sep 27: Ryssland
Oct 4: Kina
Oct 11: Japan
Oct 25: USA
Nov 1: Mexiko
Nov 8: Brasilien
Nov 22: Vietnam
Dec 6: Bahrain
Dec 13: Abu Dhabi