…och Carlos Sainz klar för Ferrari.

Carlos Sainz följer landsmannen Fernando Alonsos fotsteg och ansluter från nästa säsong till Ferrari

Carlos Sainz följer landsmannen Fernando Alonsos fotsteg och ansluter från nästa säsong till Ferrari

Bitarna faller som sagt på plats nu när även Ferrari bekräftat att Carlos Sainz blir Charles Leclercs nya teamkamrat i teamet 2021-2022. Ferrari handlade snabbt, kanske t o m parallellt med samtalen  med Sebastian Vettel, när man kontaktade Sainz och hans management. Ferrari skickade ut följande pressmeddelande under förmiddagen där man bekräftade att spanjoren ansluter från säsongen 2021.

”I am very happy that I will be driving for Scuderia Ferrari in 2021 and I’m excited about my future with the team. I still have an important year ahead with McLaren Racing and I’m really looking forward to going racing again with them this season.”

”I’m pleased to announce that Carlos will join Scuderia Ferrari as from the 2021 championship,” said Ferrari team principal Mattia Binotto.

”With five seasons already behind him, Carlos has proved to be very talented and has shown that he has the technical ability and the right attributes to make him an ideal fit with our family.

”We’ve embarked on a new cycle with the aim of getting back to the top in Formula 1. It will be a long journey, not without its difficulties, especially given the current financial and regulatory situation, which is undergoing a sudden change and will require this challenge to be tackled in a different way to the recent past.

”We believe that a driver pairing with the talent and personality of Charles and Carlos, the youngest in the past fifty years of the Scuderia, will be the best possible combination to help us reach the goals we have set ourselves.”

Som jag ser det ett bra val av båda parter. Tror inte det tog speciellt lång tid för Sainz personligen att säga ja, det är trots allt alla förares dröm att någon gång kör för Ferrari. Hans management däremot har troligen haft bråda dagar med att gå igenom kontraktsförslaget. Allt måste gås igenom för att inte hamna i ett läge där man kanske missat något i det finstilta.

När det gäller Ferrari så har man nu två väldigt unga och relativt oerfarna förare vilket blir en ny erfarenhet för teamet. Ett friskhetstecken för mig att Binotto vågar göra som han gjort med förare som jag tror kan bära frukt framöver om resten av teamet gör sitt jobb och bygger en konkurrenskraftig bil.