Virtuell Supercup till helgen…

logga

Den virtuella racing växer snabbt nu i brist på annat. Formel 1 kör virtuella Grand Prix, Indycar och Nascar kör sina varianter plus en hel del oberoende aktörer som inte är knutna till något officiellt mästerskap.

Till helgen drar Porsche Mobil 1 Supercup virtual edition igång med två race på Circuit De Cataluña Barcelona och på startlinjen finns både Robin Hansson och Pontus Fredriksson som båda ska köra det ordinarie mästerskapet när det väl drar igång senare i år.

Robin Hansson och Pontus Fredriksson ställer upp i helgen virtuella version av Porsche Supercup

Robin Hansson och Pontus Fredriksson ställer upp i helgen virtuella version av Porsche Supercup

– Supercup är spjutspetsen bland entyps-mästerskapen under Porsche Motorsport. Jag är otroligt glad att vi har lyckats skapa ett högkvalitativt alternativ under nuvarande omständigheter som tyvärr inte tillåter tävlingar inför publik, säger Oliver Schwab, projektledare, Porsche Mobil 1 Supercup. 
– Vi har samlat ett suveränt startfält och jag är väldigt spänd att se vem av dem som är bäst i den virtuella miljön.

Samtliga 11 ordinarie Supercup-teamen deltar med 22 förare, alla specialister på entyps-racing och tillhör världseliten i racing med Porsche 911 GT3 Cup. Bland annat kommer de tre senaste årens Supercup-mästare Michael Ammermüller till start. 

– Det här kommer att bli otroligt spännande och självklart är det en enorm utmaning med ett superstarkt startfält, säger Robin Hansson mästerskapstvåa och sjufaldig racevinnare i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019.

Robin har varit en tongivande förare i svensk racing de senaste åren och belönades ifjol med Fastest Lap Award för flest antal snabbaste racevarv i Carrera Cup. Frågan är om han är lika snabb i den virtuella racing-miljön?

Tuffast möjliga startfält i Porsche Mobil One Supercup virtual edition

Tuffast möjliga startfält i Porsche Mobil One Supercup virtual edition

– Som vanligt i entyps-racing blir kvalet otroligt viktigt. Förhoppningsvis kan man hitta en bra rytm och ett konkurrenskraftigt tempo relativt snabbt.

Porsche Mobil 1 Supercup Virtual Edition består av fyra tävlingshelger med åtta race. Efter premiären på Circuit de Barcelona-Catalunya går serien vidare på tre klassiska grand prix-banor. Silverstone, Spa Francorchamps och Autodromo Nazionale di Monza.

Virtuell cockpit i helgen i Porsche Supercup

Virtuell cockpit i helgen i Porsche Supercup

Mästerskapet genomförs med gaming-plattformen iRacing och kommenteras av Jan Seyffarth, expertkommentator från Eurosport och tidigare Supercup-förare.

Helgens deltävlingar live-streamas från www.porsche.com/virtualPMSCBarcelona.

Tidschema livestream (4 april):
15.45-17.45