F1-premiären i Australien inställd!

Melbourne Grand Prix Cirquit

Start- och målrakan på bilden ovan kommer att förbli tom på bilar i helgen, FIA och F1-ledningen har nämligen nu meddelat att hela evenemanget har ställts in på grund av coronaviruset.

Det var länge ovisst om racehelgen skulle bli av eller inte, kommunikationen från officiellt håll har under torsdagen varit obefintlig. Beskedet om att Australiens Grand Prix årgång 2020 inte körs denna helg kom bara ett par timmar innan första träningen skulle ha körts.

Tidigare under torsdagen meddelade McLaren att de drog sig ur Australiens GP då en av teamets medlemmar konstaterats bära på viruset. FIA har under dagen haft möte med nio stallchefer som via en majoritet tog beslutet att inte genomföra helgen. Ledningen för Australiens GP sägs stödja beslutet, även om det tidigare fanns information om att denna ledning avsåg genomföra helgen.

Vad beslutet innebär för kommande helger meddelar varken FIA eller F1-ledningen i dag.