Premiärhelgen i Australien inleds – trots allt!?

Australiens Grand Prix 2019 Haas F1 Team

Torsdagen har varit en enda lång väntan. Ska GP-helgen i Melbourne köras eller inte, det har varit frågan på mångas läppar. Varken FIA eller F1-organisationen har uttalat sig, vilket många har tolkat som ett dåligt agerande. Istället har informationen kommit från alla möjliga andra håll och det har bland annat hetat att en majoritet av F1-stallen önskat att Australiens GP ställs in. McLaren har redan, sedan en i teamet konstaterats smittad av coronaviruset, lämnat Australien. De är inte med under årets första GP-helg.

Med bara tre timmar kvar till FP1 är det fortfarande ovisst eftersom inga officiella uttalanden har gjorts. Däremot finns det en hel del rapporter de senaste en, två timmarna som säger att det är på gång, att åtminstone fredagen inleds och att man därefter tar ställning. Det finns även uppgifter om att ledningen för Australiens GP sagt att hela racehelgen ska äga rum.

Som om det inte är nog med tvetydigheter rapporteras det från brittiskt håll att både Sebastian Vettel och Kimi Räikkönen har lämnat Australien. Ett premiärlopp, om uppgifterna stämmer, utan McLaren och två färgstarka förare, det är inget riktigt premiärlopp.

Tror du att Australiens Grand Prix 2020 körs?

View Results

Loading ... Loading ...

Tycker du att Australiens Grand Prix 2020 ska köras?

View Results

Loading ... Loading ...