Formel 1 kvar hos NENT fram till 2024…

NENT Group förlänger rättigheterna med Formel 1 fram t o m 2024

NENT Group förlänger rättigheterna med Formel 1 fram t o m 2024

Roligt besked idag att NENT har förlängt avtalet med Formel 1 om de exklusiva sändningsrättigheterna för Sverige, Norge och Danmark, förutom detta tillkommer, från 2021, Finland och Island. Det nya avtalet sträcker sig ytterligare tre år fram till 2024.

För mig personligen är dagens besked såklart väldigt kul och skönt med ett så tidigt besked om en förlängning. Jag tror detsamma gäller för alla som redan abonnerar på Viaplay eller Viasat, tidigt uträtat frågetecken om var Formel 1 kommer finnas i framtiden.

Kommer en del frågor om F1TV PRO och hur detta kommer fungera framöver. Har tyvärr inga svar att ge mer än att jag förväntar mig att det kommer fungera som tidigare, att Formel 1:s streamingtjänst finns tillgänglig i Sverige parallellt med Viaplay och Viasat även i det nya avtalet, gissar att detta kommer klarna inom kort. Samma sak med prisbilden och eventuell paketering, inte mitt bord och jag har inget att tillföra där.

I övrigt från F1-världen noterar jag att Ross Brawn är tydlig mot arrangerande länder, om inte alla team släpps in blir det inget race. Med andra ord är bollen överlämnad till arrangörerna om att sortera ut vad som behöver göras för att få till loppen här i inledningen på säsongen. När det gäller Australien så ser det fortsatt positivt ut, har inte kommit några mer inrese-restriktioner och för egen del går allt enligt planerna just nu men det kan ju snabbt förändras.