Det lackar mot jul…

jul_F1

Fyra dagar kvar till julafton och 2019 närmar sig sitt slut, känns även som om jag tog lite slut när säsongen väl var över efter Abu Dhabis GP. Inget konstigt med det kanske efter 21 lopp över hela världen där 20 av dem har kommenterats på plats. 

Bloggen har dock blivit lite lidande just efter säsongsavslutningen vilket helt enkelt beror på att jag varit tvungen att prioritera lite med bl a några dagar semester med familjen istället. Planeringen är i full gång inför 2020 som blir ett minst lika späckat år med massor av kul saker som händer. Hotell och flyg är redan bokat fram till Italiens GP när det gäller Formel 1, kommer troligen också att vara på plats när Indycar kör sin ”Spring training” på COTA i februari. Indycar känns faktiskt än mer hett kommande säsong där båda svenskarna har väldigt bra förutsättningar, i samma team, och med varsitt år under bältet i detta tuffa mästerskap. Förutom detta blir det även programlederi i våra sändningar från Porsche Carrera Cup Scandinavia, fyra av sju helger under 2020 finns jag med där.

PCCS har alla förutsättningar att bli ett bra mästerskap även nästa säsong med flera spännande namn redan klara och några andra som är på väg att slutföra sina planer för 2020. Fragus Motorsport väljer dessutom att dubblera och kör PCCS och Mobil1 Porsche Supercup med Robin Hansson och Pontus Fredriksson bakom ratten. Ska bli väldigt intressant och se hur bra de kan bli mot de bäst i världen i den kategorin när de får köra full säsong. Under 2019 gjordes inhopp i ”Supercupen” och baserat på vad vi såg från detta så tycker jag en rimlig målsättning för Fragus Motorsport och de båda förarna är att sikta på topp 10 i mästerskapet.

Porsche Carrera Cup Scandinavia fortsätter även under 2020 med konceptet att bjuda in förare till några av deltävlingar där de får köra mästerskapets gästbil. Redan klar är norske supertalangen och Red Bull-junioren Dennis Hauger som hoppar in och kör båda racen på Rudskogen i Norge den 12-13 september. Norrmannen kallas av en del för Mr Future och är enligt trovärdiga bedömare en riktigt supertalang som spås en lysande framtid. Den gångna säsongen blev Hauger tvåa i tyska Formel 4, slagen med endast sju poäng, men tog istället, väldigt överlägset, hem Formel 4-titeln i det Italienska mästerskapet. Det mesta talar för att han tar steget upp i FIA Formel 3 kommande säsong, troligen med Hitech som verkar vara det team som Red Bull främst samarbetar med.

När det gäller bloggens framtid pågår just nu diskussioner om hur alla inblandade vill göra, finns några roliga uppslag just nu som vi tittar på, vad det blir får jag dock lov att återkomma till när allt är klappat klart. Räkna dock med sporadisk uppdatering under jul och nyårshelgen.