Haas valde Romain Grosjean…

Romain Grosjean får fortsatt förtroende hos Haas F1 2020

Romain Grosjean får fortsatt förtroende hos Haas F1 2020

Tillbaka med lite aktivitet på bloggen. Tog faktiskt förra veckan ledigt sånär som på poddproduktion och helt ledig förra helgen vilket jag inte kan minnas när det hände senast. Nu är vi dock igång igen här från Singapore och dagen startade direkt med beskedet att Romain Grosjean kör vidare för Haas F1 även 2020.

Många funderar över det valet då Grosjean haft två tuffa säsonger i Formel 1. Den allmänna uppfattningen är att Nico Hülkenberg hade ett kontraktsförslag på bordet redo för underskrift och stämmer det borde det vara Nico som tackat nej till att köra för Haas. Det råder just nu viss förvirring kring detta i mediakåren där många kliar sig i huvudet över det vi idag vi reda på. Att Romain Grosjean får köra vidare är en sak som man naturligtvis kan diskutera, i ett uttalande från teamet påtalar man vikten av kontinuitet och just detta är svårt argumentera mot. Ska vi vara ärliga så har ingen av förarna briljerat i år och mycket av det hänger ihop med att årets bil är väldigt nyckfull och snabb vid ”fel” tillfällen.

Skulle det vara så att Hülkenberg tackat nej så kan detta bero på flera saker. Han inte vill köra Formel 1 till varje pris där Nico trots allt kommer från ett fabrikskontrakt med en bra lön, han har ett annat bättre alternativ i Formel 1 på gång (Red Bull?) eller så har han hittat något annat bättre att göra utanför Formel 1.

Ska träffa Günther Steiner om någon timme och lite senare är Romain Grosjean med på presskonferensen, kanske får vi då svar på några av frågorna. Gissar även att Nico Hülkenbergs mediastund ikväll blir tämligen välbesökt, har blivit lovad lite extra tid där så kanske lite mer ljus över situationen efter detta.