UPPDATERAT: Marcus Ericsson på plats på SPA i helgen

 

Marcus Ericsson laddad för en ny utmaning kommande helg i Iowa

Marcus Ericsson laddad för en ny utmaning kommande helg i Iowa

Som de flesta har läst under morgonen florerar en hel del rykten kring Marcus Ericsson inför helgen. Indycar kör race i Portland, Formel 1 kör Belgiens GP och i en artikel i amerikansk media har vi kunnat lösa att Conor Daly ska köra Marcus Ericssons bil i Portland medan Marcus ryktades köra för Alfa i Belgien.

Att Daly kör för SPM verkar vara ställt utom allt tvivel, vad som gäller för Ericsson är däremot mer osäkert. Alfa Romeo Racing och Marcus Ericsson har dock nu båda bekräftat att Ericsson är på plats i Belgien i helgen men enbart i rollen som reservförare, så långt fakta just nu.

Självklart undrar man vad anledningen är att Marcus kallats hit till SPA, knappast bara för att sitta på bänken och titta på. Troligen är det något som inte är helt hundra med någon förarna av och därför har beslutet tagits att kalla honom över Atlanten. Att uppkallningen sker samma helg som Indycar har race, som då Ericsson inte kan köra, gör att man anar det finns viss substans i att någon av förarna kanske är indisponibel. Detta är egentligen vad som går att få ut av situationen just nu, självklart jobbar jag på att finna ut mer och efter vad jag förstått är Ericsson på väg till banan och bör vara här inom en timme.

Har nu fått lite mer kött på benen och det verkar tämligen säkert att Marcus Ericsson är på plats för att eventuellt köra istället för Kimi Räikkönen som av någon, just nu, okänd anledning inte mår som han ska. Det jag hört är att Kimi ska försöka kära FP1 och efter detta tar man beslut om resten av helgen.

Många funderar på om Ericsson har blivit av med sitt körning i SPM och av den anledningen är på plats i Belgien men efter vad jag förstår har närvaron här inget med den saken att göra. Enligt kontrakt så har Alfa Romeo möjlighet att kalla upp Ericsson vilket man gjort. En annan faktor är att den förare som Alfa Romeo, ihop med Ferrari, haft som reserv de tävlingar Marcus inte kunnat vara på plats, Brendon Hartley, inte kan vara på SPA i helgen då han kör WEC för Toyota, å andra sidan har inte Hartley varit på plats alla de helger som Ericsson varit upptagen i med Indycar så det är nog inte hela sanningen heller. Har iallafall sett Antonio Giovinazzi komma in i depån till synes på gott humör medan jag såg Kimis tränare Mark Arnall vara väldigt upptagen i telefon med ett tämligen stressat ansiktsuttryck.