Står Alex Albon pall för trycket…

Alexander Albon blir uppflyttad till Red Bull

Alexander Albon blir uppflyttad till Red Bull

Mitt i semestern händer det grejer på motorfronten. Först Mclarens satsning på Indycar som kan få stor påverkan på Marcus Ericsson fortsättning i serien och igår beskedet att Alexander Albon tar steget upp till Red Bull medan Pierre Gasly flyttas ner. Med anledning att det är just semester lägger jag upp veckans F1-podd istället för en längre text på det senare ämnet. För att reda ut allt kring Indycar och vad Mclarens partnerskap med SPM betyder för teamet nuvarande förare har vi som gäst denna vecka Marshall Pruett.

En annan intressant reflektion jag gör med anledning av senare veckans motorhändelser är att ingen av våra kvällstidningar skrivit en rad om det som skett. Mycket konstigt kan jag tycka där främst Mclarens intåg i Indycar kan ställa till det för Ericsson (eller skapa en öppning, beroende på hur man ser det) och rimligen borde vara av intresse för åtminstone deras motorintresserade läsare. Expressen hade inte heller någon vidare timing med sin lista över förare som sitter löst till i Formel 1 som de släppte igår där Pierre Gasly sas vara en av dem. Faktiskt riktigt dåligt av redaktören på deras sportredaktion att inte ha någon som helst koll på det som händer.