Mclaren gör full Indycarsatsning 2020 ihop med SPM…

Mclaren gör full satsning på Indycar 2020

Mclaren gör full satsning på Indycar 2020

Rykten har gått en tid men idag kom bekräftelsen Mclaren gör vad som liknar en full satsning på Indycar 2020. Mclaren går in som teknisk partner till Schmidt Peterson Motorsport och kommer även finnas med i teamnamnet under denna uppgörelse. Teamet kommer dock även i fortsättningen att drivas av SPM precis på samma sätt som idag men med skillnaden att det blir Chevroletmotor istället för Honda från och med nästa säsong. Att man byter från Honda till Chevloret är kanske inte så konstigt med den historia som finns mellan Mclaren och Honda sedan tidigare. Det är nog inte heller någon nackdel att ha den mer motorstarka Chevroletmotorn om tanken är att t ex Fernando Alonso ska göra en ny satsning på Indy500, då kanske i en tredje bil.

Vad detta betyder för teamets nuvarande förare, Marcus Ericsson och James Hinchcliffe, är svårt att svara på. Ericsson kontrakt går efter vad jag förstår ut efter denna säsong, hur det ser ut för ”Hinch” vet jag inte men jag tror han kan ha ett år kvar på sitt kontrakt med SPM. Oavsett vad så är nog inte James Hinchcliffe helt tillfreds med bytet till Chevrolet då han har stark anknytning till Honda i Kanada, sådant kan absolut påverka när det gäller hur det blir inför 2020 för den nygifte kanadensaren. När det gäller Ericssons fortsättning finns egentligen inget att säga just nu, förhandlingar pågår såklart för en fortsättning 2020, gissningsvis både med SPM och andra team, vad det i slutänden blir får framtiden utvisa.

Att Mclaren nu tar detta steg in i Indycar, även om det inte är någon helt egen satsning, är ingen skräll. Ryktena har som sagt funnits där en tid och Zak Brown har länge sneglat åt detta håll. När årets satsning på Indy500 floppade tror jag man fick väldigt klart för sig vad som krävs för att lyckas och ett samarbete med ett befintligt team är den bästa vägen framåt. Jag tror också att uppgörelsen är ekonomiskt fördelaktig för SPM som får nu en väldigt stark partner att jobba med, både ekonomiskt och tekniskt.

Blogginlägget postades i IndyCar.