Felix Rosenqvist P6 i gårdagens kval på Mid Ohio…

Felix Rosenqvist stod för en ny stark kvalinsats när han var 6:e snabbast på Mid Ohio

Felix Rosenqvist stod för en ny stark kvalinsats när han var 6:e snabbast på Mid Ohio

Felix Rosenqvist lyckades bäst av svenskarna i gårdagens kval på Mid Ohio med sjätte snabbaste tid och start i tredje startled. Marcus Ericsson nådde fast 12 där han dock var långsammast och startar därmed från sjätte led.

Att Felix Rosenqvist är kvalsnabb på den här typen av bana har vi lärt oss vid det här laget och gårdagen var inget undantag. Felix var dock efteråt lite konfunderad över hur mycket fart konkurrenterna hittade i Q3 jämfört med honom själv. En anledning kanske är att Felix bara körde ett set röda (skrubbade)i Q3 medan de flesta andra körde två set (också skrubbade). Felix och hans team valde att spara några varv på sitt ena set använda röda däck. Rosenqvist har nu en riktigt bra chans att blanda sig i toppstriden i kvällens race, låt oss hoppas att teamet har en bra strategi i åtanke och att Felix kan hålla liv i däcken, då tror jag Felix första pallplats kan vara ett faktum.

Marcus Ericsson startar kvällens race från P12

Marcus Ericsson startar kvällens race från P12

Marcus Ericsson har inte haft det lika lätt att kvala på vanliga och stadsbanor, mycket tack vare att han haft svårt att hitta den rätt känslan på röda däck och därmed göra den förbättring i varvtid som den mjuka blandningen ska innebära. Igår togs därför beslutet att köra aggressivt med däckstrategin i Q1 där Marcus körde båda sina försök på nya röda däck vilket också betalade sig med avancemang till Q2. Väl där och inga nya röda kvar att köra så blev det som sagt P12 vilket ändå är klart godkänt resultat och gör såklart racet lite enklare i jakten på en ny pallplats. Dessutom betydde gårdagens taktik med däcken att han fick några extra värdefulla varv på röda däck som han kan komma att ha nytta av framöver.

Sändningen från Mid Ohio börjar 21.40 på Viaplay och Viasat Motor

Blogginlägget postades i IndyCar.