Fjärde raka för Hamilton…

Lewis Hamilton överlägsen på Paul Ricard

Lewis Hamilton överlägsen på Paul Ricard

Frankrikes GP blev inte direkt någon thriller med Lewis Hamilton som vann enkelt för Valtteri Bottas och Charles Leclerc. Lite spännande blev det mot slutet när en kort VSC-period ställde till det lite för Bottas som tappade temp i sina däck och sedan hade svårt att få igång dem igen. Leclerc lyckades täppa till luckan fram till finländaren men det var inte tillräckligt många varv kvar för att på allvar kunna få till ett omkörningsförsök.

Desto mer spännande var det om plats 7-10 där Lando Norris krigade med en bil som hade problem med hydrauliken och blev ikappkörd av Daniel Ricciardo, Kimi Räikkönen och Nico Hülkenberg. Norris blev till slut passerad av alla tre och slutade 10:a men det är lite frågetecken kring Ricciardos omkörning av Norris in i chikanen på baksidan på sista varvet då han faktiskt var av banan med hela bilen när han körde om Lando och när han kom upp igen tryckte till Norris som halkade av och då tvingades släppa både Kimi Räikkönen och Hülkenberg. Norris, helgens stora överraskning rädda ändå en poäng och ska vara väldigt nöjd med sin insats här i Frankrike, britten blev också framröstad som ”driver of the day”. Mclaren ska överlag vara nöjda även med Carlos Sainz som 6:a i mål och även om det ”bara” blev en poäng totalt mer än Renault som var det en mycket bra helg för teamet som helhet. Vad domarna nu gör för  bedömning vet jag inte i skrivande stund utan det får jag återkomma till men jag gissar att ni som läser troligen har koll på det innan mig då vi nu stänger butiken och drar mot Nice och färd hemmåt.

Jag vet att många är trötta på Mercedes dominans och gärna ger utlopp för detta vilket såklart är ok. Inte så mycket att göra åt saken, Mercedes är helt enkelt överlägsna just nu och så kan det vara ibland. Jag tycker ändå dagens race hade sina bra stunder och jag åker härifrån med en rätt god känsla ändå. Nu får vi se om något om det blir annorlunda nästa helg i Österrike, troligen inte…

Resultat Frankrikes GP

1 Lewis Hamilton Mercedes 53 1h24m31.198s
2 Valtteri Bottas Mercedes 53 18.056s
3 Charles Leclerc Ferrari 53 18.985s
4 Max Verstappen Red Bull/Honda 53 34.905s
5 Sebastian Vettel Ferrari 53 1m02.796s
6 Carlos Sainz Jr. McLaren/Renault 53 1m35.462s
7 Daniel Ricciardo Renault 52 1 Lap
8 Kimi Raikkonen Alfa Romeo/Ferrari 52 1 Lap
9 Nico Hulkenberg Renault 52 1 Lap
10 Lando Norris McLaren/Renault 52 1 Lap
11 Pierre Gasly Red Bull/Honda 52 1 Lap
12 Sergio Perez Racing Point/Mercedes 52 1 Lap
13 Lance Stroll Racing Point/Mercedes 52 1 Lap
14 Daniil Kvyat Toro Rosso/Honda 52 1 Lap
15 Alexander Albon Toro Rosso/Honda 52 1 Lap
16 Antonio Giovinazzi Alfa Romeo/Ferrari 52 1 Lap
17 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 52 1 Lap
18 Robert Kubica Williams/Mercedes 51 2 Laps
19 George Russell Williams/Mercedes 51 2 Laps
- Romain Grosjean Haas/Ferrari 44 Retirement