Norrut mot midnattssolen…

Lukas Sundahl i ledning före Robin Hanson på Anderstorp senast, ser likadant ut i mästerskapet

Lukas Sundahl i ledning före Robin Hanson på Anderstorp senast, ser likadant ut i mästerskapet

På Arlanda igen, denna gång på väg mot midnattssolen och Skellefteå för att kolla in den nya banan där uppe, Drivecenter Arena, en 4,2 km lång banslinga alldeles nybyggd, ska bli spännande. Det är sannerligen inte var dag det byggs en ny motorbana i Sverige.

Porsche Carrera Cup Scandinavia kör sin fjärde tävlingshelg, race 7 och 8 och kampen om årets mästerskap fortsätter med Lukas Sundahl i topp just nu knappt före Robin Hanson. Just dessa två har det ju på förhand pratats om som favoriter och båda har leverera så här långt där Lukas kommit igång ordentligt efter en lite trög start medan Robin började väldigt starkt på Ring Knutstorp men efter detta haft det lite tuffare. Intressant att se vem av dem som lyckas bäst i Skellefteå som är en helt ny bana för båda förarna.

Hampus Ericsson kör Porsche Carrera Cups Scandinavias gästbil i Skellefteå

Hampus Ericsson kör Porsche Carrera Cups Scandinavias gästbil i Skellefteå

Gästförare i Skellefteå är bl a Marcus Ericssons yngre bror Hampus. Ericsson den yngre kör i brittiska Formel 3 men har körledigt därifrån denna helg och gästspelar i en Porsche, såvitt jag vet första gången han tävlar i en ”standardbil”. Rallyvärldsmästaren Stig Blomqvist kör också en av gästbilarna och får faktiskt denna helg tävla mot yngste sonen Paul som kör Anton Marklunds bil då Anton är upptagen med rallycross i Norska Hell denna helg.

Apropå Robin Hanson så kommer han tillsammans med teamkompisen i Fragus, Pontus Fredriksson, och Hugo Andersson att köra Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheim i samband med Tysklands GP i Formel 1. Carrera Cup Scandinavia har tilldelats tre gästplatser och de ovannämnda förarna får nu chansen att visa upp sig mot de allra bästa i världen i denna kategori av racing. Inge lätt uppgift för våra tre svenskar, kan någon av dem vara topp 10 har det gjort ett mycket bra jobb.

Porsche Carrera Cup Scandinavia från Skellefteå ser du LIVE på Viaplay lördag, race 1 15.30 och race 2 20.30.

Under helgen blir det även lite Lemans-kommentering jag drar igång det hela i morgon med start 14.30 och vi sänder med svensk kommentator med undantag för någon enstaka timme fram till 20.30. Därefter engelska kommentatorer under kvällen och natten innan jag och Rickard Rydell tar racet i mål från söndag förmiddag. Du ser hela racet på Viaplay och merparten av det på TV10 om du saknar abonnemang på Viaplay.