Succékval av Rosenqvist på IMS…

Karriärens första pole position i Indycar för Felix Rosenqvist på IMS

Karriärens första pole position i Indycar för Felix Rosenqvist på IMS

Ja, vad säger man, där kom fullträffen för Felix Rosenqvist! Pole position inför Indianapolis GP, racet som körs på den vanliga banslingan på Indianapolis Motor Speedway. I ett tidsmässigt supertight kval var det Felix som drog det längsta strået mindre än 2 hundradelar före teamkollegan Scott Dixon. Starkt jobbat också av Marcus Ericsson att för första gången ta sig vidare till Q2 och väl där  vara enbart fem hundradelar från Q3.

Riktigt kul med denna framgång även om det stora jobbet fortfarande återstår med kvällens race. Att Felix Rosenqvist skulle kunna ta en pole position har hängt i luften med flera snabba kvalvarv de inledande helgerna den här säsongen där han t ex var allra snabbast på COTA med sitt varv i Q2. Marginalerna har dock inte varit på Felix sida förrän igår och att ta pole med så lite marginal är ju självklart väldigt bra gjort, med så små marginaler måste verkligen allt sitta för att nå hela vägen.

Ett steg i rätt riktning för Marcus Ericsson med 9:e bästa tid

Ett steg i rätt riktning för Marcus Ericsson med 9:e bästa tid

Marcus Ericsson har hittills haft det svårt att få till sina kvalvarv men på IMS road course verkade saker och ting falla på plats bättre. P3 från sin kvalgrupp i Q1, i Q2 så räckte det inte hela vägen för Q3 men framsteg har gjorts och det hårda arbete jag vet har gått in i att förbättra kvalspeeden verkar betala sig.

Bara att se fram mot ett väldigt spännande race ikväll där det baserat på startpositionerna finns goda möjligheter till bra svenskresultat och allt som vanligt på Viaplay eller Viasat Motor men innan dess så har vi ett annat spännande kval framför oss i Formel 1 där Ferrari på något sätt måste försöka vara före Mercedes.

Resultat kval Indianapolis GP

Skärmavbild 2019-05-11 kl. 11.06.09

Blogginlägget postades i IndyCar.