Formel 1-världsmästaren Jacques Villeneuve kör Porsche Carrera Cup Scandinavia på Knutstorp!

Formel 1-världsmästaren Jacques Villeneuve kommer till Sverige och kör Porsches gästbil i Carrera Cup

Formel 1-världsmästaren Jacques Villeneuve kommer till Sverige och kör Porsches gästbil i Carrera Cup

Häromdagen var jag, i ett inlägg,  inne på att vi nog kunde förvänta ett ögonbrynshöjande namn i  Porsches gästbil i Carrera Cup under året och idag kom pressmeddelandet som bekräftar detta. 1997 års världsmästare Jacques Villeneuve kommer nämligen till premiären på Knutstorp nästa helg vilket är fantastiska nyheter för alla racingfans.

Jacque sitter granne med mig här uppe på kommentatorsplats. Ska givetvis ta ett snack med honom när vi ses, han hade hunnit iväg nu efter det förkortade första träningspasset inför Azerbadjzans GP men dyker upp igen inför FP2.

Så här skriver Porsche i sin pressrelease kring dagens stora svenska motornyhet

”Den 3-4 maj körs säsongspremiären i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2019 på Ring Knutstorp. Det blir en fullmatad tävlingshelg som förutom årets två första deltävlingar bjuder på en färgsprakande inramning med stor Porsche Festival. Närmare 1 000 gäster i 500 nya och klassiska bilar ur Porsche-historien väntas komma till banan vid Kågeröd i Skåne.

Inför premiärhelgen presenteras traditionsenligt en gästförare som utmanar mästerskapets 23 ordinarie förare i Porsche Sveriges gästbil. I år blir det en av motorsportens stora stjärnor som rattar den välkända bilen med startnummer 911. Ingen mindre än Formel 1-världsmästaren Jacques Villeneuve kommer till start i de två deltävlingarna på Knutstorp.

– Jag ser fram mot att möta den svenska racingpubliken och att köra Porsche 911 GT3 Cup på Ring Knutstorp, säger Jacques Villeneuve. En väldigt teknisk bana vad jag förstår, så det blir en kul och spännande utmaning.

Jacques Villeneuve, son till mytomspunne grand prix-föraren Gilles Villeneuve, fick sitt stora genombrott i formelbilsracing 1995 då han under ett och samma år vann både det amerikanska Indycar-mästerskapet och Indy 500 med Team Green.

Inför säsongen 1996 värvades kanadensaren till Formel 1 av Williams F1 och gjorde direkt stor succé. Han slutade debutsäsongen som tvåa i mästerskapet efter stallkamraten Damon Hill. Året därpå blev Villeneuve världsmästare efter en intensiv kamp mot Michael Schumacher som mynnade ut i en av F1-historiens mest omtalade dueller.

Under sina tio år i Formel 1 tog Jacques Villeneuve sammanlagt 11 grand prix-segrar och 13 pole position. Han är den enda icke-europeiske Formel 1-världsmästaren sedan Ayrton Sennas VM-seger 1991 för 28 år sedan.

– Vi är otroligt glada och stolta över att kunna presentera Jacques Villeneuve som gästförare till årets säsongspremiär, säger Raine Wermelin, direktör Porsche Sverige.

– Det är en av de riktigt stora förarna som kommer till start i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp, fortsätter Wermelin. En chans för alla fans att uppleva en livs levande racinglegendar i Sverige. För våra svenska förare blir det en unik möjlighet att få ställa upp på startlinjen tillsammans med en av motorhistoriens mest erkända talanger.”

Extra kul att årets mästerskap i Porsche Carrera Cup Scandinavia visas på Viasat Motor och Viaplay och att jag råkar vara programledare för sändningarna på Knutstorp:)