Tillbaka på COTA…

Kan unge Colton Herta upprepa den fina farten från testerna på COTA?

Kan unge Colton Herta upprepa den fina farten från testerna på COTA?

Indycarserien återvänder i helgen till COTA där man körde sin ”Spring training” i februari och baserat på förarnas reaktioner efter den testen är det ett kärt återseende. Banan utanför centrala Austin är något helt annat än den i St Petersburg för två veckor sedan, inte bara för att layouten är en helt annan utan även runt omkring där teamen, egentligen för enda gången i år, har riktiga garage i en permanent depå.

Felix Rosenqvist kommer att ha ögonen på sig efter succédebuten i Florida för två veckor sedan

Felix Rosenqvist kommer att ha ögonen på sig efter succédebuten i Florida för två veckor sedan

Ska bli väldigt intresset och se hur formen är denna gång för team och förare, som ni kanske minns var ju Colton Herta väldigt stark under testerna och vill säkert upprepa detta kommande racehelg. Våra svenskar hängde också med bra på testerna och jag tror absolut att det finns möjlighet för båda att vara med och slåss om topp 5 i mål. Jag pratade med Marcus Ericsson i Melbourne och han siktar absolut på ett vara med i toppen, ska han det vara det måste dock kvalet sitta den här gången och överlag en solid helg där man har bra koll på set up och strategi. Som vanligt är dock de tre stora teamen favoriter med sina respektive förstauppställningar och en sådan som Alexander Rossi kommer garanterat vara både snabb och revanschsugen efter en premiär där det sista lilla saknades fartmässigt.

Marcus Ericsson hoppas på bättre tur denna gång och siktar på att vara med och slåss i toppen

Marcus Ericsson hoppas på bättre tur denna gång och siktar på att vara med och slåss i toppen

Några nya förare kommer till den här helgen med främst mexikanen Pato O´Ward som det mest spännande namnet. Fjolårets dominant i Indylghts gick ju miste om en ordinarie plats på gridden då det tänkta teamet, Harding Steinbrenner Racing, inte fick ihop resten av budgeten. Som vinnare av Indylights får du en grundplåt på en miljon dollar vilket dock inte täcker för en hel säsong som ligger på ungefär 9 miljoner, kanske drygt det för toppteamen. O´Ward lyckades till slut få till en deal med Carlin om att köra 13 race i år med premiär kommande helg på COTA. Tror inte vi kan räkna med att han är med i toppen direkt men i hans enda race förra året, som pris för segern i Indylights, i finalen på Sonoma kvalade han in P5 och blev 9:a i racet så killen kan verkligen köra bil.

Du ser både kval och race på Viasat Motor och Viaplay, tiderna är för lördag 19.55 och söndag 18.10 – väl mött!

Blogginlägget postades i IndyCar.