F1-säsongen nu officiellt igång…

Ferrari och Sebastian Vettel toppade tidlistan efter förmiddagen den första test-dagen i Barcelona

Ferrari och Sebastian Vettel toppade tidlistan efter förmiddagen den första test-dagen i Barcelona

Så har vi då haft en första förmiddag av Formel 1-testande och efter diverse strul med både det ena och det andra fick även jag igång F1TV PRO och lite livebilder från banan i Barcelona. F1 TV PRO som ser ut att kosta lite drygt 1000:- för hela säsongen i Sverige.

Allra först började dagen med att Alfa Romeo visade hur bilen egentligen ska se ut i år och den påminner ju om fjolåret med lite mer rött på motorkåpan och numera även röd Halo. Intressant och se framvingen, den riktiga, där det är tydligt att Ferrari och Alfa har ett liknade koncept med utåt sluttande vingelement på framvingen

Som ni som tittade via LIVE feeden kunde se så är det inte brutal action, nån/några enstaka bilar i taget och en sån här första dag så handlar det mycket om att scanna bilen, se hur den reagerar på set up ändringar. Allra först brukar det dock bli lite körning med rakeutrustning för att säkerställa Att de vindtunnelvärden man fått även överensstämmer med verkligheten, brukar inte behövas mer än något enstaka varv för detta.

Några mindre incidenter under förmiddagen var det, Kimi Räikkönen halkade av i kurva 5 och Romain Grosjean hade också en liten tur vid sidan av banan men kunde komma upp igen för egen maskin medan Kimis bil behövde bärgas tillbaka till depån. Sebastian Vettel snurrade också tämligen odramatiskt i sista chikanen. Haas hade också ett stopp för Grosjean med krånglande bränslesystem .

Tidsmässigt är det väl på sin plats att påminna om att det kan skilja en hel del i vilken baselinevikt teamen väljer att köra bilen med vilket givetvis påverkar hur snabbt man kan köra. Det brukar ligga men 40-60 kg bensin för varje stint beroende på vilket team.

Här har ni tidlistan efter förmiddagens körning

1 Vettel (Ferrari) 1m18.161s
2 Perez (Racing Point) 1m19.944s
3 Bottas (Mercedes) 1m20.127s
4 Raikkonen (Alfa Romeo) 1m20.160s
5 Verstappen (Red Bull) 1m20.174s
6 Sainz (McLaren) 1m20.430s
7 Hulkenberg (Renault)1m20.980s
8 Grosjean (Haas) 1m21.500s
9 Kvyat (Toro Rosso) 1m21.732s