Colton herta snabbast i Texas…

Indycar-rookien Colton Herta toppade dagens båda testpass på COTA

Indycar-rookien Colton Herta toppade dagens båda testpass på COTA

Så var första dagen av testande för Indycar på COTA avklarad och det var unge Colton Herta som toppade båda passen då han på eftermiddag blixtrade till med 1.46.6 vilket var knappt halvsekunden före Will Power och sekunden före Helio Castroneves. Hertas tid var länge upp mot 1,5 sekunder snabbare än någon annan men på slutet så gissar jag att det tankades ur lite även för Power som då kröp betydligt närmare. Att Herta skulle vara så mycket snabbare än resten av fältet känns inte rimligt med tanke på hur jämnt det var närmast bakom.

För svenskt vidkommande var det en bra dag där båda förarna höll till i toppen, Marcus Ericsson på förmiddagen som P2 och omvänt under eftermiddagspasset med Felix Rosenqvist P4. Tidsskillnaden under andra passet mellan svenskarna var ca 35 hundradelar. Jag vet att Marcus Ericsson provade ett nytt set däck de avslutande minuterna av dagen men fick inte riktig ut den önskade varvtiden. I morgon är det dags igen för fyra timmar till på banan, förhoppningsvis fortsätter både Rosenqvist och Ericsson då på den inslagna vägen. I morgon hoppas jag vi får se den röda, mjukaste, gummiblandningen och några riktiga kvalsimuleringar.

Tiderna från eftermiddagens körning dag 1

Tidlistan från eftermiddagen

Tidlistan från eftermiddagen

Blogginlägget postades i IndyCar.