Mercedes smygvisar testutseende…

Mercedes teaser om bilens lack under testerna i Barcelona

Mercedes teaser om bilens lack under testerna i Barcelona

Vi kommer allt närmare de första bilvisningarna inför säsongen 2019 där Toro Rosso är först ut den 11 februari följt av Renault den 12:e februari med Mercedes och For.. förlåt Racing Point F1 dagens efter. Mercedes smygvisade hur man troligen tänker sig att bilen ska se ut under testerna, en variant på kamouflagelack på bilen för att göra det lite svårare att se alla detaljer. Tror dock inte huvudskälet är att smyga med bilens utseende, mer ett försök att höja hypen kring visningen av årets bil, ett litet trick som bl a Red Bull har använt sig av tidigare.

Här är f ö alla datum för teamens visningar av den nya bilen.

Haas livery reveal Februari 7
Toro Rosso launch Februari 11
Renault launch Februari 12
Racing Point launch Februari 13
Mercedes launch Februari 13
Red Bull launch Februari 13
McLaren launch Februari 14
Ferrari launch Februari 15
Alfa Romeo launch Februari 18
Williams launch

Som synes visar Haas, som är allra först, bara hur bilen kommer att vara lackerad med nytt sponsorskap från bl a Rich Energy. Williams är enda team som ännu inte angivit något datum för visning av nya bilen.

Läste någonstans att Sau.. förlåt Alfa Romeo Racings bil kommer att vara väldigt radikal i sin design framme i nosen och med tanke på att de visar bilen för första gången den 18:e februari, precis innan grönt ljus ut ur depån för den första testdagen, så får vi vänta lite grann extra på hur denna radikala design ser ut i verkligheten. Alfa Romeo tar för övrigt också chassinamnet kommande säsong vilket innebär att Saubernamnet inte kommer finnas med på gridden för första gången sedan teamet debuterade 1993, Sauber är annars Formel 1:s fjärde äldsta varumärke. Det är dock fortfarande Sauber Motorsport AG som står för anmälan till mästerskapet, här nedan hela anmälningslistan till Formel 1-VM 2019

Anmälningslistan till Formel 1 2019

Anmälningslistan till Formel 1 2019

Här kommer även veckans F1-podd med mycket intressant från Dieter Rencken