Indycar sänder LIVE från testen på COTA…

Indycar gör det många önskar Formel 1 skulle gjort någon gång, nämligen att sända live från försäsongstesterna. Det Indycar och COTA bestämt sig för att göra är att visa enhel dags testning på youtube/facebook/periscope från den enda officiella gemensamma test som Indycar har innan säsongen drar igång. Tisdagen den 12:e februari kl 17.00 svensk tid är det som gäller, då drar det igång och man streamar alltså hela den första testdagen av två.

Kul initiativ och även om jag vet att det inte är action precis hela tiden så kan man sitta och ”slötitta” lite och bekanta sig med förarna och bilarna i mästerskapet inför säsongen när den drar igång den 9-10 mars i St Petersburg Florida. Skulle även gissa det blir massor med intervjuer och liknande under denna sändning vilket naturligtvis förhöjer underhållningsvärdet ytterligare.

Tycker Indycars idé är smart, ta en av dagarna i anspråk och verkligen ge alla en rejäl inblick i vad som komma skall, skulle inte bli förvånad om det delvis har att göra med det ökade internationella intresset för serien.

Jag kommer som sagt att vara på plats på COTA de två testdagarna och leverera både hit till bloggen men även till F1-podden med förhoppningsvis intressanta grejer..

Inte långt kvar till försäsongstesterna i Barcelona..

Inte långt kvar till försäsongstesterna i Barcelona..

Formel 1 ska enligt uppgift, via F1TV Pro, sända LIVE från den första veckan av tester i Barcelona och utöver detta ett sammanfattande magasin varje kväll. Det som initialt sades var att SKY skulle sända en del LIVE från den första veckan men nu verkar det alltså bli 8 timmar LIVE action varje dag de första fyra dagarna av testning som du kan se om du löser ett abonnemang för F1 TV Pro.