Vilken present!

Indycar på svensk tv 2019

Det blir Indycar på svensk tv 2019

Ja, så var det få klart med att Viasat (NENT Group) även säkrat rättigheterna till IndyCar säsongen 2019. Fantastiska nyheter tycker jag och gör kanalen, skulle jag tro, till närmast världsledande när det gäller koncentrationen av stora motorrättigheter. Inte många kanaler globalt kan erbjuda ett liknande utbud och detta är förstås väldigt glädjande.

Innan dagens besked så har jag annars varit lite orolig över vad som skulle hända med IndyCar, det var inte alls någon självklarhet att rättigheten skulle köpas in. Självklart har vi på motorredaktionen ”lobbat” hårt för IndyCar men hur mycket sådant påverkar är alltid svårt att säga något om, för oss motorsportintresserade kan det verka självklart men de som bestämmer har lite mer att ta hänsyn till och då kan ju saken hamna i ett annat läge.

Felix Rosenqvist Chip Ganassi Racing

Felix Rosenqvist Chip Ganassi Racing

Många frågar hur det blir med kommentering och paketering i övrigt och det är i detta tidiga skede lite svårt att svara på. Planeringen för kommande säsong drar igång direkt där vem/vilka som ska kommentera självklart ligger högt upp listan men även hur man gör kring racen och t ex Monacos GP och Indy500 som körs samma söndag. Förra gången vi sände dessa lopp, då faktiskt också Nascar senare under söndagskvällen, så blev det en monsterssändning som pågick från runt lunch till långt in på natten, skulle gissa att något liknande kan bli aktuellt i år också. Hur som helst blir det många fantastiska söndagar att se fram mot, ibland både Formel 1 och IndyCar och ibland var och en för sig.

Sammanfattningsvis så kan vi, med dagens besked, verkligen se fram mot en magisk racingsäsong på våra plattformar och det är bara att slicka i sig. Jag börjar som jag nämnt tidigare med att åka över till IndyCartesten på COTA 12-13 februari för att bekanta mig lite mer med vår nyinköpta rättighet. Kan även nämna att vi från F1-testerna i Barcelona kommer producera ett dagligt F1-magasin med redovisning av tider, vilka som kör, förareaktioner och bilder på bilarna ute på banan. Ambitionen är att efter bästa förmåga ge en så heltäckande bild av förberedelserna inför säsongen som möjligt.

Blogginlägget postades i IndyCar.