Viasat sänder IndyCar!

James Hinchcliffe IndyCar

Nu är det klart, det som många av er har frågat efter de senaste månaderna – IndyCar kommer att sändas på Viasat Motor och Viaplay!
Därmed behöver du inte längre fundera på hur du ska göra för att få se Marcus Ericsson och Felix Rosenqvist under deras första säsong i serien.

Nordic Entertainment Group har förvärvat de nordiska medierättigheterna för NTT IndyCar Series till och med säsong 2021, det vill säga tre säsonger framöver.

– Vi har märkt av ett stort intresse från den svenska motorpubliken när det handlar om IndyCar, inte minst sen det blev känt att två så pass profilstarka svenskar är med och tävlar. Marcus Ericssons popularitet är enormt stor efter fem år i Formel 1 och det är samtidigt oerhört spännande att Felix Rosenqvist har tagit en plats i mästarteamet, säger Nordic Entertainment Groups sportchef i Sverige Per Nunstedt.

– Det är verkligen superkul att IndyCar kommer att visas i Sverige. Sedan är det väl pricken över i att både jag och Felix kör i serien, säger Marcus Ericsson.

Den 10 mars inleds IndyCars tävlingssäsong med race i St Petersburg i Florida. Det 17:e och sista racet äger rum den 22 september på Laguna Seca i Kalifornien. Dessförinnan ska bland annat 103:e upplagan av Indy 500 köras, närmare bestämt den 26 maj.

Blogginlägget postades i IndyCar.