Lewis Hamilton vinnare i säsongsfinalen…

Lewis Hamilton vann säsongens sista race i Abu Dhabi

Lewis Hamilton vann säsongens sista race i Abu Dhabi

Lewis Hamilton vann säsongens sista race i Abu Dhabi före Sebastian Vettel och Max Verstappen, ett resultat som jag även tycker speglar årets säsong rätt väl sett till individuella prestationer. Sebastian Vettel har kanske inte varit på högsta nivån med tanke på det material han haft men blir trots allt tvåa i VM. Max Verstappen började svagt men har kommit tillbaka väldigt starkt andra halvan av säsongen och kanske totalt sett kört något bättre än Vettel men inte haft materialet att riktigt utmana mer än sporadiskt.

Carlos Sainz var dock dagens förare med en otroligt stark insats som verkligen visade vad han är kapabel av och loppet idag var en värdig avslutning på hans sejour i Renault, nu är det Mclaren som gäller framöver.

Charles Leclerc avslutande också säsongen med flaggan i topp genom att bli 7:a idag och understryker vilken stark förare som Ferrari får tillgång till nästa år. Den han ersätter där, Kimi Räikkönen har stundvis visat att han fortfarande har farten men tvingades idag tyvärr bryta. Sauber gjorde ett seriöst försök att gå ikapp Force India i konstruktörs-vm men slutar fyra poäng bakom, det hade krävs att även Marcus Ericsson kunnat fullfölja loppet för att möjligen nå fram. Marcus Ericsson låg på en hyfsad placering när motorn gav upp och hade nog kunna plocka någon enstaka poäng men det hade ändå inte räckt för att slå Force India i slutänden.

Marcus Ericsson är nu klar med Formel 1 och börjar inom några dagar arbetet med att lära känna sin nya bil i Indycar. En första test är planerad den 4:e december på Sebring då han får en första känning på den bil han ska köra nästa säsong. Ska bli väldigt kul och följa hans och felix Rosenqvists framfart på andra sidan Atlanten under 2019, förhoppningsvis kan båda var med och slåss i den absoluta toppen.

Från min sida säger jag nu tack för denna säsong, det har som vanligt, i de allra flesta fall, varit kul och läsa alla kommentarer och man kan inte annat än imponeras över det engagemang och den kunskap som många av er besitter. Intensiteten på bloggande går nu ner en aning men fortsätt absolut att hålla koll här även under vintern.

Resultat Abu Dhabis GP
För fullständiga VM-tabeller, klicka här.

1 Lewis Hamilton Mercedes 55 1h39m40.382s
2 Sebastian Vettel Ferrari 55 2.581s
3 Max Verstappen Red Bull/Renault 55 12.706s
4 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 55 15.379s
5 Valtteri Bottas Mercedes 55 47.957s
6 Carlos Sainz Renault 55 1m12.548s
7 Charles Leclerc Sauber/Ferrari 55 1m30.789s
8 Sergio Perez Force India/Mercedes 55 1m31.275s
9 Romain Grosjean Haas/Ferrari 54 1 Lap
10 Kevin Magnussen Haas/Ferrari 54 1 Lap
11 Fernando Alonso McLaren/Renault 54 1 Lap
12 Brendon Hartley Toro Rosso/Honda 54 1 Lap
13 Lance Stroll Williams/Mercedes 54 1 Lap
14 Stoffel Vandoorne McLaren/Renault 54 1 Lap
15 Sergey Sirotkin Williams/Mercedes 54 1 Lap
- Pierre Gasly Toro Rosso/Honda 46 Retirement
- Esteban Ocon Force India/Mercedes 44 Retirement
- Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 24 Retirement
- Kimi Raikkonen Ferrari 6 Retirement
- Nico Hulkenberg Renault 0 Collision