Vietnam GP bekräftat för 2020

Vietnam GP 2020

För en månad sen skrev vi här på bloggen att ett Grand Prix i Vietnams huvudstad Hanoi inte verkar vara långt borta, och det var det inte heller. Nu bekräftas Vietnam GP för F1-kalendern 2020, närmare bestämt i april det år.

Vietnam GP blir fjärde stadsloppet tillsammans med Monaco, Singapore och Azerbajdzjan, och blir samtidigt fjärde loppet i Asien tillsammans med Kina, Japan och Singapore.

Vietnam GP 2020

Banan är framtagen tillsammans med Tilke som har skapat ett stadslopp på befintliga vägsträckor och på sträckor som är nya för ändamålet. Banan innehåller 22 kurvor och är 5 565 meter lång vilket kan jämföras med exempelvis Monacos 3 337 meter och Singapores 5 063 meter.

Vietnam GP 2020

Banan har hämtat inspiration från olika banor runt om i världen. Exempelvis är kurva ett och två baserade på öppningskurvorna på Nürburgring, kurva 12 till 15 ska efterlikna kurva ett och backen upp i Monaco, och kurva 16 till 19 ska påminna om Esses-kombinationen på Suzuka.

Vietnam GP 2020

Längsta rakan är 1,5 kilometer lång och tros bjuda på hastigheter på 335 km/h.

Vietnam GP 2020