Do Brasil…

Interlagos eller Autodromo Jose Carlos Pace som den faktiskt heter..

Interlagos eller Autodromo Jose Carlos Pace som den faktiskt heter..

Vid närmar oss på allvar slutet på årets säsong i Formel 1 men än har vi några sköna trippar kvar att göra och närmast är det Sao Paolo och Brasilien som gäller. Inte helt olikt Mexiko city att flyga till Sao Paolo, återigen en gigantisk stad med upp mot 20 miljoner invånare med allt som hör därtill, t ex risken för rån. Vi har i år återigen fått tydliga direktiv för hur man främst undviker att bli utsatt för rånförsök och det bästa sättet är att inte åka till och från banan när det är mörkt. Inte så svårt för oss i Viasat-gänget men desto knepigare för teamen som jobbar betydligt senare än oss. Nu säger man från arrangörshåll att polisnärvaron ska bli ännu större i år men det har man sagt förr utan att det hjälper.

Sao Paolo är annars vad man kan förvänta sig av en storstad, trafiken är en utmaning men hanterbar om man åker vid rätt tidpunkt. Viktigt också att bo på rätt sida av staden för att inte behöva åka i morgonrusningen längre än nödvändigt. Vi har dessutom världens bästa privatchaufför i Sao Paolo, Maurizio Sala, som ser till att vi kommer dit vi ska i tid. Brasiliens GP brukar också, så här på hösten, bjuda på lite lurigt väder där regn inte när alls ovanligt. Höst förresten, Sao Paolo ligger väl under ekvatorn så det borde bli vår därnere, oavsett vad så regnar det ofta under Brasiliens GP.

På nyhetssidan inte mycket mycket nytt och med VM avgjort både när det gäller själva VM-titeln och fighten i mittfältet får vi nu istället hoppas på bra enskilda race. Tror det finns goda förutsättningar för detta när det blir lite mer avslappnat längst fram, t ex har vi tidigare år sett Lewis Hamilton bli klart mänskligare så fort VM-titeln bärgats. Kampen om kontruktörs-vm är iofs inte avgjord ännu men Mercedes ledning känns så stor där att Ferrari knappast kan gå ikapp med två tävlingar kvar att köra. Mercedes måste tappa 12 poäng på Ferrari i Brasilien för att den fighten ska leva vidare till avslutningen i Abu Dhabi.

En lite roligt grej att möjligen se fram mot är Fernando Alonso och Nascarföraren Jimmie Johnsons bilbyte som kommer ske dagens efter finalen i Abu Dhabi i Bahrain. Där ska Alonso köra Johnsons Chevrolet Nascarbil och Johnson ska följaktligen ratta Alonsos MCL33. Verkar också som man gör detta någorlunda seriöst där bl a Jimmie Johnson ska köra en hel del simulator innan som förberedelse. Kommer säkert massor med med bildmaterial på detta när det väl är klart.