Daniel Ricciardo till Renault!

Daniel Ricciardo lämnar Red Bull för Renault

Daniel Ricciardo lämnar Red Bull för Renault

Här händer det grejer, Daniel Ricciardo kom idag med lite av ett chockbesked! Inledningsvis meddelades att Ricciardo lämnar Red Bull efter denna säsong och kort därefter bekräftade Renault och det är dit Daniel Ricciardo går istället.

Var detta ett chockbesked? Ja, det var det får man allt säga då allt pekat mot att Esteban Ocon hade skrivit på ett kontrakt med Renault och att det enbart var formaliteter kvar för Ricciardo innan han förlängde sitt kontrakt med Red Bull.

Dagens besked får rätt stora implikationer för resten av silly season med Carlos Sainz ute i kylan men som när allt lugnat ner sig kanske ändå är tillbaka i Red Bull-familjen som han varit utlånad från, som ersättare till Ricciardo, att han skulle gå till Toro Rosso tror jag däremot inte på.

Pierre Gasly är en annan stark kandidat till till platsen bredvid Max Verstappen i Red Bull 2019, jag ser den möjligheten som väldigt stor, mycket baserat på hans fina prestationer under året hittills.

Esteban Ocon, som länge ryktats vara klar för Renault, får nu lita till att Mercedes får lite ordning på Force India så att han kan köra vidare där. Jag tror inte riktigt det var den utveckling han önskat sig kring den fortsatta karriären, någon öppning hos Mercedes blir det knappast före 2021 och då kan det vara för sent.

Kan avslutningsvis tycka det var lite slarvigt av Red Bull att tappa Daniel Ricciardo på detta viset. Pengarna har de att betala den lön han vill ha men de har uppenbarligen inte kunnat uppfylla de krav australiensaren haft för en förlängning. Jag vet att Ricciardo inte varit nöjd med sin situation i teamet där han hamnat i skuggan av Max Verstappen trots att han varit minst lika bra och många gånger även klart starkare än sin nuvarande teamkamrat. Cyril Abiteboul har gjort en kanonvärvning och får han nu också till en riktigt bra bil så kan detta blir riktig bra framöver, jag tror dock inte Nico Hülkenberg är lika nöjd som han verkar när han hälsade Ricciardo välkommen via twitter tidigare idag.

https://twitter.com/HulkHulkenberg/status/1025353037538320386