Ingen tydlig förklaring till Ericssons krasch…

Precis pratat med Marcus Ericsson igen vid den mediabriefing teamet alltid har efter dagens slut. Fortfarande finns inget riktigt bra svar på varför han körde av in i kurva 11 i avslutningen av FP1 men han beskrev det själv som att någon drog i handbromsen, vinden låg också lite annorlunda mot tidigare varv men att det ska orsaka en krasch av detta slaget känns inte rimligt. Marcus berättade vidare att han inte gjorde något onormalt innan kraschen, farten var t ex något lägre än varvet innan och man kan inte heller på datan se att bromsningen var extrem på något sätt. Att det tog brand som det gjorde trodde teamet berodde på hur han träffade barriären och att något sprang läck som direkt tog eld. Lite störande är det såklart att inte få någon riktigt bra förklaring till det inträffade men samtidigt inte mycket att göra något åt.

Nu blir det som sagt ett nytt chassi för Marcus Ericsson till i morgon och dessbättre verkar det som att man får fram alla uppdateringar också med bl a ett nytt golv som kommer hit under natten som kommer sitta på Leclercs bil i morgon och Marcus kör med det som Charles hade idag. Det blir lite hopplock men det mesta ska kunna sitta på det nya chassit när FP3 drar igång i morgon.

Marcus Ericsson var i övrigt väldigt nöjd med känslan fram till kraschen där de förändringar man gjort på bilen när det gäller set up var till det bättre. Rent fysiskt mår Marcus bra men mentalt är det självklart en tuff situation medgav han men han har inte på något sätt gett upp den här helgen.