Viasat förlänger med Formel 1 till 2021….

Viasat har förlängt kontraktet för att visa  Formel 1 i Sverige

Viasat har förlängt kontraktet för att visa Formel 1 i Sverige

Idag kom beskedet att Viasat, eller Nordic Entertainment Group som det numera heter, har förlängt avtalet att visa Formel 1 i Sverige med ytterligare tre år, d v s fram till och med säsongen 2021.

Viasat (NENT Group) har visat Formel 1 exklusivt på svensk tv sedan 2006 och nu väntar alltså tre nya år med samma intensiva bevakning och närvaro på samtliga race under säsongen på plattformarna Viasat Motor, Viaplay och TV10

Som tillägg kommer NENT Group tillsammans med Formel 1, från säsongsstart 2019, att erbjuda en ny streamingtjänst som ger de mest dedikerade tittarna utökad bevakning från F1. 

– Vi kommer dessutom att inleda ett samarbete med F1 rörande en extra streamingtjänst för att ge den mest inbitne Formel 1-fantasten ännu mer innehåll. Det är med andra ord med stor tillförsikt och energi som vi ser fram mot fler nya år med Formel 1, säger Per Nunstedt.

Hur samarbetet med Formel 1 angående tillgänglighet av den nya streamingtjänsten ska se ut är i nuläget inte helt klart och från NENT Group meddelar man att mer info om detta kommer senare under året.

Detta är såklart glädjande nyheter för mig personligen, att få fortsätta jobba på med Formel 1 i ytterligare tre år känns fantastiskt. Lite fundersam har jag ändå varit med hur Formel 1 har tänkt sig framtiden för sporten på våra breddgrader med nya F1 TV Pro som till slut kommit igång. Skulle denna nya streamingtjänst ersätta det vi gjort hittills eller vad var tanken? Nu verkar någon form av samarbete istället bli av och även några detaljer kring detta samarbete inte kommit ut ännu så känns det som om F1-fansen i Sverige knappast får mindre tillgång till Formel 1 än tidigare, snarare tvärtom. Säkert är det många som har frågor om detta men tyvärr har jag för närvarande inga svar, vi får helt enkelt vänta och se hur upplägget blir.

Avslutningsvis några ord också om diskussionsklimatet i kommentarsfältet som tyvärr sjunkit ner på en låg nivå senaste tiden. Jag har skrivit förr att jag är helt för en öppen diskussion om Formel 1 här på bloggen men att det är ett absolut krav att det sker med respekt. Det INTE ok att använda forumet för att sprida en massa elakheter, vare sig om förare eller varandra. Diskussionen ska vara saklig och den som vill vara med och surra får banne mig lägga känslorna åt sidan och hålla sig till detta. Jag förväntar mig snarast en rejäl uppryckning, det är ingen mänsklig rättighet att skriva i bloggens kommentarer och jag drar mig inte för att blocka bort de som jag uppfattar inte sköter sig..