Sauber värvar ny teknisk direktör från Ferrari…

Ferraris chefsdesigner Simone Resta blir ny teknisk direktör hos Sauber

Ferraris chefsdesigner Simone Resta blir ny teknisk direktör hos Sauber

Italienaren Simone Resta blir ny teknisk direktör för Sauber. Resta kommer närmast från Ferrari där han varit chefsdesigner men tar nu över rollen som ansvarig för Sauber C37. Sauber har en kortare period varit helt utan teknisk chef efter att Jörg Zander fick lämna teamet med omedelbar verkan.

Att få över Ferraris chefsdesigner är givetvis en toppvärvning, samtidigt är det logiskt att hjälpen kommer från det hållet vilket väldigt tydligt visar att samarbetet mellan Sauber och Ferrari fortsätter att vara tight. Att Simone Resta får börja utan s k ”garden leave” är ytterligare bevis på hur viktigt Ferrari tycker det är med Alfa Romeo Sauber och att teamet fortsätter ta steg uppåt på gridden vilket vi får utgå är ambitionen.

Simone Resta har i praktiken varit nr 2 i organisationen kring utvecklingen av årets Ferraribil bakom Mattia Binotto och har således stor insikt i det projektet. Även om det inte går att göra några radikala förändringar på årets Sauberbil så har Resta en massa viktig information som Sauber kommer att ha stor nytta av