Sauber börjar få upp farten även i depån…

Marcus Ericsson iväg efter att av de snabbare depåstopp som teamet gjort hittills

Marcus Ericsson iväg efter att av de snabbare depåstopp som teamet gjort hittills

Att Sauber kommit närmare resten av startfältet har vi alla kunnat konstatera så här långt. Men det är faktiskt inte bara på banan som vi kan se att det går framåt, senast i Kina kunde teamet också se resultat i det arbete som görs vid depåstoppen.

Sedan en tid har Sauber engagerat företaget Formula Medicine för att höja den fysiska statusen på mekanikerna och under vintern hölls bl a ett träningsläger nere i Viareggio, där Formula Medicine har sitt högkvarter, med ambitionen att bättra formen på personalen och där speciella träningsscheman utformades för att hålla fysiska statusen uppe även under säsongen.   

I söndags kanske vi såg resultatet av detta arbete i samband med ett av depåstoppen. När Marcus Ericsson kom in för sitt enda stopp i racet var tiden från det att bilen stod still till dess att den stod på marken igen efter avklarat däckbyte 1,88 sekunder! Att detta depåstopp inte registrerades som det snabbaste i racet häger ihop med att förarens reaktionstid för att dra iväg också räknas med och där var faktiskt Marcus Ericsson någon tiondel långsammare iväg än normalt, kanske lite överraskad över att mekanikerna var SÅ snabba med att byta däck:).